TW
1

Un centenar de quilos de peix va ser el suculent producte del Sopar de Peix Frit que va tenir lloc ahir a Maó, la principal novetat de la celebració de la festa de Sant Pere que ha organitzat l’Ajuntament de la ciutat, amb la col·laboració d’Autoritat Portuària, Confraria de Pescadors de Maó, Amics de la Mar Port-Maó, Casa de Andalucía, Associació Musical de Maó, Colla de Geganters de Maó, Club Natació de Maó, Creu Roja, Protecció Civil, Museu Marítim de Barcelona i Club Patí Vela Barcelona.

Durant el matí va tenir lloc la navegació a vela llatina i patí amb la participació del pailebot «Santa Eulàlia» a Cala Figuera. El capvespre, entre les 17.30 i 19.30 hores, la navegació a vela llatina va tenir lloc entre la Colàrsega i el moll comercial, amb l’organització dels Amics de la Mar Port-Maó, a més de la visita al pailebot «Santa Eulàlia», que estava amarrat al moll de l’antiga estació marítima.

Posteriorment, es va celebrar la travessada del port nedant, el tradicional joc des capellet, el passacarrers dels gegants de Maó des del pla de la Parròquia fins al port i cap a les 20 hores començava el Sopar de Peix Frit, de la Confraria de Pescadors i servit per la Casa de Andalucía, amb el posterior concert de la Banda de Música de Maó i d’Eva Sons Trio que va interpretar el seu repertori de cançons menorquines.

Diumenge

Els actes organitzats amb motiu de la festivitat de Sant Pere continuen a la ciutat al llarg del matí, entre les 11.30 i les 13 hores, amb la navegació lliure a vela llatina pel port de Maó, en una iniciativa organitzada per l’associació Amics de la Mar Port-Maó.

Un acte lúdic tan propi i tan antic de Sant Pere, com és el joc des capellet, va atreure l’interès de la gent que es va apropar a la zona portuària.