TW
0

La festa continua as Castell. I ho fa des de bon matí del seu dia gran el dia de Sant Jaume. Concretament des de poc abans de las vuit del matí quan ha donat inici el replec de caixers i cavallers i de la diana pels carrers del poble, amb els gegants en Jaume i na Roser i la Colla de Geganters i Grallers des Castell.

Gegants des Castell. Foto: Josep Bagur

Arreplegada la comitiva encapçalada pel caixer batle, Selmo Salort, s’han dirigit a l’Església del Roser, on s’ha celebrat la missa de caixers. Un cop acabada la missa, pocs minuts després de les 12 del migdia la traca ha anunciat l’inici de sa Davallada.

Mentre la gernació esperava que comencés el jaleo de les festes de Sant Jaume, amb un bon sol i amb temperatures per sobre dels 33 graus, es refrescaven com podien.

L'espera del jaleo la gent s'ha refrescat així com ha pogut. Foto: Josep Bagur
Noticias relacionadas

I cap a les 13,30 hores ha començat a la plaça de l’Esplanada l'esperat segon Jaleo, amb que se celebra el dia de Sant Jaume. Després de dues voltes s'han entregat les canyes verdes i les culleretes als genets participants i devers les quatre del capvespre, dues hores i mitja després de començar, s'ha donat per acabat el jaleo, i els assistents han pogut gaudir de la samba durant una mitja hora.

Després del jaleo hi hagut la tradicional beguda de caixers a la sala de plens de l’Ajuntament i el repartiment d’aigua-ros.

Incidències

La Creu Roja ha fet durant el jaleo un total 29 assistències, totes per ferides lleus i també s'han donat algunes lipotímies per la forta calor, encara que sense majors conseqüències.

Corregudes

Ja al fosquet, cap a les 20 hores, tindran lloc les Corregudes, al carrer des Port i cap a les 21 hores Es Castell acomiadarà les festes de Sant Jaume amb el darrer toc de fabiol. Ja el vespre a la mateixa Esplanada hi haurà revetlla càrrec de l’orquestra Huracán i a mitjanit el llançament de focs artificials des del Moll d’en Pons.