Imatge de les festes de Sant Cristòfol de 2019.

TW
1

Es Migjorn Gran celebra entre el dissabte 30 de juliol i el dilluns 1 d'agost, després de dos anys d'absència per culpa de la pandemia, les festes de Sant Cristòfol de Ses Corregudes 2022. Aquests són els principals actes de les festes des Migjorn d'enguany.

Dissabte 30 de juliol

  • 17:00 h. La repicada de campanes i els trons dels coets faran saber a tothom que a Es Migjorn acaba de començar la festa. S’iniciarà oficialment Sant Cristòfol de Ses Corregudes 2022 amb passa carrers pel poble a càrrec de la Banda de Música des Migjorn Gran, sota la direcció de Tomàs Rosselló que començarà el seu recorregut des del Pla de l’Església.
  • Un poc abans de les 18 hores, la Fabiolera, Adriana Moll Sales, anirà a recollir a la Caixera Fadrina, Joana Maria Camps Pons del seu domicili (La Figuerenya) i des d’allà, ambdues es
    dirigiran a l’escalinata del Saló Verd, on els esperaran tots els membres del Consistori Municipal i públic en general.
  • 18:00 h. La Fabiolera, Adriana Moll Sales, demanarà a la batlessa: Antònia Camps Florit, permís per poder fer el primer toc de tambor i flabiol i d’aquesta manera començar el replec de caixers i cavallers. Seguidament, la regidora més jove, Tamara Rotger Gomila, entregarà el penó de Sant Cristòfol a la caixera Fadrina; Joana Maria Camps Pons. En aquest moment, la Banda interpretarà la peça El Gato Montés mentre la caixera Fadrina oferirà els bots del seu cavall al públic allà congregat. S’iniciarà el replec de la Qualcada. Completat el replec i fetes les tres voltes (una mica abans de les dinou hores), els caixers i caixeres es dirigiran al domicili de la caixera batlessa, Irene Camps Pons (Bernat Alzina 18) per tal que s’incorpori a la qualcada.
  • 19:00 h. A les escales del Saló Verd, es durà a terme el lliurament del Bastó de Comandament i la Medalla de Sant Cristòfol per part de la batlessa; Antònia Camps Florit a la caixera batlessa Irene Camps Pons. A continuació, la Banda de Música interpretarà «El gato montes» mentre la caixera batlessa oferirà els bots del seu cavall al públic allà congregat. Seguidament, la qualcada es dirigirà a la Rectoria per recollir el Caixer Capellà, mossèn Llorenç Sales Barber, faran una volta completa pel poble per tornar tots junts al Saló verd a deixar els cavalls.
  • 20:00 h. La comitiva de caixers, cavallers i autoritats, acompanyats de la Banda de Música, es dirigiran a peu del Saló Verd a l’Església per assistir a la celebració de les Solemnes Completes en honor a Sant Cristòfol. Els cavallers més joves repartiran les candeles mentre es canten els «Goigs a Sant Cristòfol».
  • 20:30 h. Sortida de Completes i passa carrers amb la Banda de Música des Migjorn Gran per anar al Saló Verd on s’oferirà la tradicional beguda a caixers, cavallers, autoritats i convidats.
    Després fabiolera, caixers i cavallers reprendran la Qualcada, faran una volta completa al poble i es dirigiran a «Sa Plaça» per començar devers les 21:00 h. al Primer Jaleo de Sant Cristòfol de Ses Corregudes 2022. En acabar, faran tres voltes al Poble; en el transcurs de la segona volta s’acompanyarà al caixer capellà a la Rectoria i a la tercera, s’acomiadarà a la Caixera Batlessa al seu respectiu domicili i es dissoldrà la qualcada fins a l’endemà.
  • 00:30 h. Gran Revetlla a la Zona Esportiva amb l’Orquestra Black Pearl i de Ritmo Menorca. La recaptació del bar serà per al CD Migjorn.

Diumenge 31 de juliol

  • 8:00 h. La banda de Música des Migjorn Gran dirigida per Tomàs Rosselló despertarà
    a tot el poble amb la Diana Florejada.
  • 9:00 h. Replec de caixers i cavallers, encapçalada per la Fabiolera, Adriana
    Moll Sales, per formar la Qualcada del dia gran de les festes de Sant Cristòfol
    de Ses Corregudes. Completat el replec, es farà una volta al poble i es dirigiran cap al Saló Verd per deixar els cavalls.
  • 10:15 h. La comitiva de caixers, cavallers i autoritats al so del tambor i el flabiol,
    es dirigiran a peu des de el Saló Verd cap a l’Església per assistir a la celebració de la Missa Solemne de Caixers oficiada pel caixer capellà mossèn Llorenç Sales Barber. En el decurs d’aquest, els quatre cavallers de més edat repartiran l’aigua-ros. En acabar, la comitiva, a toc de tambor i flabiol, es dirigirà al Saló Verd per recollir els cavalls i reprendre la Qualcada.
  • Faran un parell de voltes al poble i es dirigiran a Sa Plaça per damunt les 12.00 h. començar al Darrer Jaleo de Sant Cristòfol de ses corregudes 2022. Després de les tres voltes del JALEO, els membres del consistori, lliuraran als Caixers i Cavallers les Canyes Verdes i cullereta de plata. Seguidament, la qualcada farà tres voltes pels carrers i places del poble.
  • 15:30 h. Passa carrers de la Banda de Música des Migjorn Gran des del Pla de l’Església
    fins a les escales del Saló Verd per tal d’acompanyar la comitiva formada per caixers, cavallers i membres del consistori a la Beguda Popular. (L’Ajuntament convida a tot el poble participar en aquesta Beguda). En acabar, els membres de la qualcada, acompanyaran en formació, a la caixera Batlessa i després al Caixer Capellà als seus respectius domicilis i es dissoldrà la qualcada fins l’any que ve. Posteriorment, els caixers i cavallers per parelles, duran a terme el repartiment pels domicilis del poble l’aigua-ros.
  • 21:30 h. Actuació de l’actor, presentador de Jo en sé + que tu i cantant David Ordines
    on ens oferirà un petit repertori de tot el que ha estat la seva carrera artística a Sa Plaça.
  • 23:00 h Revetlla a Sa Plaça a càrrec de l’Orquestra Huracan.


Dilluns 1 d’agost

  • 9:00 h. Diana a càrrec de la Banda de Cornetes i Tambors des Migjorn Gran dirigida
    per n’Àgueda Sales Orfila
  • 11:00 h. Missa en sufragi dels que ens han deixat al llarg de l’any.
  • 17:00 h. Cercavila de la Banda de Música de cornetes i tambors, dirigida per n’Àgueda Sales Orfila per acompanyar a tots els fillets i filletes del poble cap a Sa Plaça on es faran els tradicionals jocs populars organitzats per Bota i Juga.
  • 18:45 h. Passa carrers amb la Banda de Música des Migjorn Gran amb l’ansiat «Uniforme dels dilluns».
  • 20:00 h. A sa Plaça, paròdia del Jaleo d’Ases (Ajudau entre tots que la gent respecti
    els animals i no els facin mal).
  • 00:30 h. Darrera Revetlla a Sa Plaça amb «Fandando All-Stars» i després amb Pele Punk Autor.