El cartell s'ha presentat el matí d'aquest dimarts a l'Ajuntament de Maó. | A.M.

TW
13

Maó ja té el cartell per anunciar les festes de la Mare de Déu de Gràcia d’enguany. S’ha presentat avui matí a l’Ajuntament i correspon a una obra realista del pintor ferrerienc Carlos Mascaró.

La imatge de les festes de Gràcia de 2022 és un quadre d’oli damunt una taula de llenya que presenta una composició realista, fidel a la línia de Mascaró i dels pintors del segle XVII. La composició surt la mà d’un caixer, amb el fuet, que agafa una canya verda i la bandera amb l’escut de Maó. Carlos Mascaró ha explicat que es tracta de la mà d’un caixer pagès, l’amo de Sant Antoni, amic proper del mateix autor.

Carlos Mascaró amb el cartell.

L’Ajuntament ha imprès un total de 1.500 pòsters que estaran a disposició de la ciutadania a l’edifici consistorial i a l’àrea de cultura.

Noticias relacionadas

El quadre serà exposat en la pròxima edició de Vespres d’art, d’aquest dijous, en la que participa Mascaró, amb l’objectiu que el que estigui interessat el pugui veure en directe.

El batle de Maó, Héctor Pons ha destacat que el cartell representa una invitació als ciutadans de Maó i als visitants a assistir a la festa: «És la imatge artística que representarà les festes d’enguany, i que reflecteix la cloenda d’una situació molt difícil que hem viscut, i la felicitat que hom sent quan supera una cosa».

Per la seva banda, Carlos Mascaró, ha explicat la voluntat de representar el símbol inequívoc de Maó, a través de la bandera blanca: «Expressa la finalització de la festa, quan el caixer, orgullós, exhibeix la canya verda i la cullereta», assegura.

L’Ajuntament de Maó recordà la trajectòria artística de Carlos Mascaró (Ferreries, 1957), on les seves pintures realistes han protagonitzat 16 exposicions individuals i més d’una seixantena de mostres col·lectives.