L’Ajuntament de Maó ha anunciat aquests dimecres que Loli Reynés ha estat designada pregonera popular de les festes de la Mare de Déu de Gràcia d’aquest any i s’encarregarà així d’anunciar l’inici de les festes patronals per tots els punts i barriades de la ciutat.

Reynés acumula 35 anys treballant a l’Ajuntament de Maó. Ha ocupat diferents càrrecs dins el Consistorio des de que s’incorporà l’any 1987, amb 18 anys, al cos de la Policia Local. De fet fou la primera dona policia local de Maó. Actualment, forma part del departament de Medi Ambient.

Imatge dels policies locals de Maó, en 1987, quan Loli Reynés era la única dona del cos.
Noticias relacionadas

La pregonera popular té un paper protagonista el 6 de setembre, després del pregó, i el matí de dia 7 de setembre quan recorre llocs emblemàtics de la ciutat, així com les residències geriàtriques, l’Hospital Mateu Orfila o la seu del Consell Insular, entre d’altres.

Es tracta d’un càrrec que tradicionalment a Maó han exercit policies locals. L’última persona que va ser pregoner popular va ser Joan Sans, el 2019.

El batle de Maó, Héctor Pons, agraeix la predisposició que va mostrar Loli Reynés quan li va fer aquest encàrrec i posa en valor que primera vegada sigui una dona la pregonera popular, una persona. «Sempre ha demostrat vocació de servei públic i compromís amb la ciutat», ha assegurat, després de agrair la feina feta per Joan Sans durant els anys que va exercir aquesta funció.