També es va recuperar una àmfora de l'època romana | CNC

TW
1

Pneumàtics, bòtils, ferros i ferralla, soles de sabata, plàstics i un carro de supermercat són els residus trets de la mar en la jornada de neteja organitzada aquest dissabte per la secció de submarinisme del Club Nàutic Ciutadella. Hi van participar unes 60 persones: 40 submarinistes i uns 20 voluntaris. Van col·laborar Servisub, Amics de la Mar amb el llaüt «Maria Glòria» i la secció de caiac.

Imatge de la moneda recuperada

A més, amb el permís de Patrimoni i la presència de l’arqueòleg Octavi Pons, es va recuperar una àmfora i una moneda d’època romana republicana, de possible datació entre els segles I i II A.C., de fabricació itàlica i que s’emprava per al transport de vi. La troballa serà traslladada al Museu Municipal de Ciutadella. L’àmfora feia temps que estava detectada al port de Ciutadella i abans que es fes malbé o fos sostreta, s’ha decidit recuperar-la, aprofitant la neteja i amb la corresponent autorització, segons informen des del mateix club.

Imatge de familia dels participants a la jornada

La jornada va acabar amb una barbacoa, a la qual Es Nàutic va convidar tots els participants, entre ells moltes persones que demostren sensibilitat cap el medi ambient.