El president del Grup Filatèlic i Numismàtic Ciutadella, André Cousin, a la dreta, amb altres membres. | Josep Bagur Gomila

TW
2

El Grup Filatèlic i Numismàtic Ciutadella, del Cercle Artístic, inaugura aquest dijous, a les 19.30 hores, l’exposició «Joan Benejam, centenari de la seva mort (1922-2022)», que es podrà visitar a la Sala Sant Josep fins al    pròxim 26 de novembre. La mostra estarà oberta de les 11 a les 13 hores i de les 18 a les 20.30 hores. Per altra banda, Correus posarà avui en circulació un mata-segells commemoratiu de l’efemèride.

L’exposició filatèlica del centenari de la mort del mestre Joan Benejam (1846-1922) consta de dues col·leccions filatèliques i numismàtiques, una de les quals fa referència a l’època històrica en què va viure l’homenatjat, amb monedes i bitllets que eren de curs legal i que devia emprar en la seva vida diària, i l’altra es refereix a material filatèlic i numismàtic d’escriptors, tant espanyols com estrangers, que són protagonistes d’aquests materials, segons informa el president del Grup Filatèlic i Numismàtic Ciutadella, André Cousin.

_JB_6433.jpg

Noticias relacionadas

Per altra banda, els visitants de l’exposició també podran veure una sèrie de diferents indrets de Ciutadella, en una mena de ruta urbana relacionada amb la vida de Benejam, com la seva casa natal, entre altres.

Mata-segells

A més, l’empresa estatal de servei postal Correus posarà en circulació també avui a Ciutadella un mata-segells commemoratiu del centenari de la mort de l’insigne mestre, pedagog, periodista i escriptor ciutadellenc que, entre altres obres de literatura, teatre i pedagogia, va deixar per a la posteritat «Ciutadella vella» i «Foc i fum».

_JB_6456.jpg

El mata-segells ha estat dissenyat perquè els filatèlics i clients puguin cancel·lar els seus enviaments postals amb una imatge de diferents llibres i les dates del centenari devora una llegenda que destaca el nom de l’autor i les paraules «Mestre, pedagog, periodista». Els mata-segells col·laboren en la difusió cultural valorant a personatges cèlebres mitjançant els enviaments postals.