Photocall durant l’acte de celebració del cinquè aniversari | Menorca Preservation

TW
1

L’associació sense ànim de lucre Menorca Preservation celebra el cinquè aniversari de la seva constitució, període en què ha estalonat la labor de més de 15 entitats mediambientals i la realització de més de 70 iniciatives de protecció de la natura, a les que ha destinat 558.833 euros.

El 2017 va ser fundada l’associació Menorca Preservation amb la finalitat d’impulsar projectes mediambientals a l’Illa, per la qual cosa ha promogut la recaptació de fons tant en l’àmbit local com internacional de persones i entitats amb un fort vincle amb l’Illa i disposats a preservar l’entorn natural i els ecosistemes marins. L’acció de Menorca Preservation s’ha concentrat en el desenvolupament de projectes que englobin la diversificació del producte local i una millor gestió de l’aigua; la millora de la conservació marina; i la innovació de l’energia renovable.

Programa «Menorca preservada» de formació contínua gratuïta per al sector agrícola-ramader. 

Entre 2017 i 2020, Menorca Preservation ha donat suport a més de 15 entitats en la seva labor de protecció del medi ambient i ha finançat amb una quantitat lleugerament superior al mig milió d’euros a més de 70 iniciatives ambientals, així com ha treballat conjuntament amb més de 20 organitzacions per potenciar l’abast de les accions a les quals ha donat suport.

Projectes

Menorca Preservation destaca, entre moltes altres iniciatives, per donar suport econòmic als projectes d’investigació marina de l’Obsam per a la creació de la reserva marina de l’Illa de l’Aire; el finançament de les dues darreres campanyes d’investigació marina «Moby Mummy», a càrrec de l’associació Tursiops, que ha permès confirmar l’existència d’una zona de cria de catxalots al nord de Menorca; el programa de formació contínua en agricultura sostenible «Menorca preservada», dissenyat en col·laboració amb Agroassessor i al que han assistit més de 120 persones; el finançament de la redacció dels estatuts de la comunitat energètica del polígon industrial de Sant Lluís, la primera comunitat energètica de Balears; i la creació de l’Aliança Menorca Sense Plàstics, amb el GOB, Obsam, l’Associació Leader Illa de Menorca i 0 Plàstics.

Projecte PescART per a la recuperació de xarxes de pesca descartades

El fundador de Menorca Preservation, Ben Goldsmith, assegura que «estic molt orgullós de l’equip i els col·laboradors de l’associació. Junts hem finançat unes iniciatives de restauració mediambiental realment revolucionàries per a tota l’Illa. En poc temps, Menorca s’està convertint en una illa de referència en el món quant a la recerca de solucions perquè la humanitat pugui viure en harmonia amb la naturalesa».

Per la seva part, la directora executiva de l’associació, Rebecca Morris, ha expressat la seva gran satisfacció pel que han aconseguit aquests anys, «sent que realment estem tornant alguna cosa a Menorca, que era el que exactament sempre ens havíem proposat i el que volen fer tots aquells que ens ajuden», subratlla.