Alumnes de les diferents etapes educatives van participar aquest dilluns matí amb cançons, colors i amollada de coloms | Gemma Andreu

TW
3

Les escoles concertades de Ciutadella Sant Francesc de Sales,  La Consolació, Joguina i Poriol han recuperat aquest dilluns l’acte del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (Denip) amb una trobada que s’ha celebrat a la plaça de l’Empordà per expressar un missatge de pau. També l’escoleta Xipell ha participat en aquesta data tan especial des del seu centre.    «S’hi ha unit de cor», comenten els organitzadors.

L’esdeveniment s’ha realitzat amb el mateix format que els darrers anys abans de la interrupció obligada a conseqüència de la pandèmia de la covid-19, amb la participació de totes les etapes d’unes escoles que, segons expliquen els organitzadors, estan unides per «l’adscripció, la tradició i molts valors».

Amb la bona fortuna d’un dia de treva pel que fa al mal temps d’aquests darrers dies, la trobada s’ha celebrat a la plaça de l’Empordà, en la qual han pres part  fillets i filletes, joves i docents de cada centre educatiu. Al llarg de l’acte s’han relacionat els colors de l’arc de Sant Martí amb diferents personatges significatius pel que fa a la pau i s’han llegit diferents missatges de persones importants en aquest mateix valor. Després d’escoltar la cançó «Vivan las manos de colores», s’han amollat com és tradició diferents coloms i s’ha enviat un missatge de pau, «Perquè, ara i sempre, volem obrir camins de pau».

Diferents centres de l’Illa han organitzat també activitats relacionades amb la no violència. El sindicat STEI Intersindical s’ha unit a la commemoració, que recorda que va promoure el pedagog mallorquí Llorenç Vidal, fent una crida «per la cultura de la pau». L’STEI recorda que intervencions militars com l’actual a Ucraïna «empitjoren els problemes».