L’emplatat i la presentació formen part del procés de formació. | Katerina Pu

TW
0

Amb el doble objectiu de fomentar el consum de producte local de Menorca a l’hosteleria i el turisme, i a la vegada, afavorir la interacció entre els sectors implicats i els agents educatius, ahir van començar les jornades gastronòmiques de producte local 2023 organitzades per l’Institut Mª Angels Cardona de Ciutadella. Hi participen els alumnes i els professors dels graus mitjà i superior de Cuina i també del primer i segon curs dels Serveis de Restauració i de Formació Professional Bàsica.

Els assistents van elogiar la qualitat i originalitat dels plats que van tastar. | Katerina Pu

Formatge Mahón-Menorca

La jornada d’ahir, amb la col.laboració del Consell Regulador per a la Denominació en Origen del Formatge Mahón-Menorca, va oferir, primer, una activitat pedagògica que va consistir en tot el procés, en viu, d’elaboració d’una fogassa menorquina, i després la gerent d’aquest organismet, Piedad López, que s’encarrega del control de qualitat i la promoció del formatge de Menorca, explicà les activitats i iniciatives que duen a terme.

Els alumnes de Cuina i Serveis de Restauració de l’Institut Mª Angels Cardona que van participar ahir en la primera jornada. 

En l’actualitat formen part del consell regulador 104 explotacions ramaderes de Menorca amb més de 6.000 vaques lleteres, 47 formatgeries, 37 empreses comercialitzadores i més de 400 persones de tota l’Illa.

Tast de producte local

Els assistents van tenir l’oportunitat de participar en un tast de producte local, que va sorprendre per l’originalitat, la iniciativa i la combinació de productes i ingredients per a oferir noves propostes gastronòmiques.

La feina comença a les cuines, amb ingredients de producte local menorquí.| Katerina Pu

Van consistir en croquetes d’arrós de la terra amb embotits i formatge; carxofa a baixa temperatura amb ceba caramel.litzada, cruxient de cuixot i sal de Fornells, hot dog menorquí amb formatge tendre suau, caneló de carxofes i llenties amb vinagreta d’oli menorquí, milfulls de patata amb eseferificació de formatge i sobrasada, crema de xirivia i xips de formatge; tapeta de carabassa amb verdures, cansalada viada, formatge tendre i mel; rol d’albergínia, croque-piza de formatge i carn en salsa; rotllet cruixent, faves i botifarró amb salsa de formatge; i pinxo de pollastre amb sobrasada i mel.

El apunte

Reivindicació del segon Centre de FP d’Hosteleria anunciat el 2018

«Ciutadella es mereix i necessita el segon Centre Integrat d’Hosteleria i turisme». Amb aquesta afirmació, que va obtenir el suport de tots els assistents, finalitzà la intervenció de cloenda d’aquesta primera jornada la directora de l’Institut Maria Angels Cardona, Maria Josep Rebassa.  Aquest nou centre de Formació Professional, que la Conselleria d’Educació del Govern ha de construir a l’estació marítima del port urbà, va ser anunciat i presentat el febrer de 2018 per la presidenta Francina Armengol. Cinc anys després encara no s’nan licitat ni han començat les obres.