El recinte firal de Maó torna a acollir la Fira Arrels, que arriba a la sisena edició | Josep Bagur Gomila

TW

Els pròxims dies 1 i 2 d'abril el recinte firal de Maó es convertirà en un espai de trobada entre el sector productiu, el sector gastronòmic i la ciutadania de l'illa. I és que la Fira Arrels s'ha convertit en la referència del producte menorquí, gràcies a l'aposta ferma dels agricultors, productors i cuiners per mostrar el potencial del producte local, del talent culinari de l'illa i de la importància de mantenir els receptaris tradicionals i la identitat local sense deixar d'innovar i reinventar-se.

El públic de la fira podrà gaudir de la degustació i la compra d'embotits, verdures, formatges, carn, bolets, rebosteria, vi, cervesa, oli, mel, musclos, entre altres articles més innovadors com tes de marina o brous en pols de cinquena gamma. A més, hi haurà la presència del producte ecològic amb finques de Custòdia Agrària i d'altres amb la certificació de la Marca Menorca Reserva de Biosfera.

MENORCA. FERIAS.

Aula de Cuina

Entre les demostracions de cuina que inclou el programa d’aquesta edició, destaca la participació del xef Sergi Torres, propietari amb el seu germà del restaurant Cocina Hermanos Torres amb tres estrelles Michelin; i de la reconeguda cuinera i divulgadora Ada Parellada (Semproniana, Barcelona). Tots dos cuinaran en directe el diumenge, darrer dia de la fira, sota els títols «La cuina 3 estrelles dels germans Torres» i «Qui menja sopes, se les pensa totes!», respectivament.

MENORCA. FERIAS. GASTRONOMIA.

El públic assistent també podrà gaudir de sessions de cuina de prestigiosos xefs amb estrella Michelin com Raúl Resino (Restaurante Raúl Resino, Benicarló); Ana Jiménez (Quimera, Formentera) o Marc Gascons (Els Tinars, Girona). El contrapunt dolç el posarà Lluc Crusellas (Pastisseria El Carme, Vic), el millor xocolater del món després de guanyar el World Chocolate Masters 2022, que oferirà un taller de pastissos de xocolata el dissabte capvespre.

També hi tenen un espai destacat els de xefs locals, que faran demostracions de cuina menorquina amb el receptari i ingredients tradicionals. Pere Pons (Es Racó de na Macaret), Dani Mora (Sa Pedrera des Pujol), Pau Morales (Sant Joan de Binissaida) i Joan Bagur seran els representants menorquins a l'Aula de Cuina, on també participarà la gastrònoma i cuinera Rosa Rotger del blog Tiberis a casa.

Aula de tast

A l'Aula de Tast, el públic podrà assistir a degustacions guiades dels productes de la fira. «Tradició pastissera, »Begudes i licors singulars de Menorca« o »Custòdia Agrària: sabors ecològics de Menorca" són algunes de les propostes que es podran gaudir durant la fira.

MENORCA. FERIAS.

L’Aula de Tast acollirà també activitats per als més petits, com un tast sensorial d’embotits de Sa Cooperativa del Camp i un tast de mel i formatges de diferents productors de la fira.

També música en directe, una petita exposició dedicada a l'artesania de Menorca i un espai d'activitats familiars relacionades amb la separació de residus que organitza Ecovidrio.

L'entrada tindrà un cost de 3 euros i inclourà tres tiquets de tast. Les activitats de l'Aula de Cuina i l'Aula de Tast seran gratuïtes. La fira estarà oberta al públic dissabte de 10 a 21 hores i diumenge de 10 a 19 hores.

■ Podeu consultar la programació completa i tots els detalls a firaarrels.cime.es.