TW
1

L’Ajuntament de Maó ha penjat aquest dijous la pancarta de Ciutat d’Acollida al balcó de l’edifici consistorial en solidaritat amb les persones refugiades. S’han sumat a aquest acte commemoratiu representants de les entitats Mans Unides, Creu Roja, Amnistia Internacional i Cáritas.

Des de l’Ajuntament de Maó, Ciutat d’Acollida des del 2015, s'il·lustra així el compromís per garantir els drets humans i lluitar contra els discursos d’odi que inciten a la violència i dificulten la cohesió social.

Aquest mateix dijous, a les 17 hores, Metges del Món organitza el passi del documental «Gaza» a la Sala d’Actes de la Biblioteca de Maó i un col·loqui posterior amb el director del curt Carles Bover. Un dels factors que més està marcant l’augment de persones refugiades aquest 2024 és el conflicte a Palestina i, principalment a la Franja de Gaza.

Segons dades d’ACNUR (Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Refugiats) el número de persones desplaçades forçosament ha arribat a la xifra històrica de 120 milions de persones.