El periodista i historiador Miquel Àngel Limón

TW
1

Ciutadella recordarà aquest dimarts, dia 9 de juliol, els fets de s’Any de sa Desgràcia amb una sessió extraordinària del plenari municipal. A partir de les 19 hores, la batlessa, Juana Mari Pons, i la corporació en ple aniran de l’Alcaldia de Gala al Saló Gòtic, precedits pels macers, i situaran l’Acta de Constantinoble damunt la taula de la presidència. Allà es procedirà a la seva lectura, per part de la secretària municipal.

Un cop acabada, es donarà la paraula al conferenciant, que enguany és el doctor en periodisme Miquel Àngel Limón Pons amb la ponència titulada «Els avatars viatgers de l’acta de Constantinoble». Historiador i també escriptor, Limon ha duit a terme una important obra d’investigació i publicació sobre la història cultural de Menorca. És autor de diferents llibres, monografies i conferències.

Acabada la dissertació, la batlessa li farà entrega d’un record per la seva participació en les solemnitats del 9 de Juliol i es procedirà a lliurar els premis del concurs d’Imatge i el concurs de Poesia i d’Imatge per a l’Estampa de les Festes de Sant Joan, corresponents a l’edició de 2024.

Missa a la Catedral

En el marc d’aquests actes institucionals, a la Catedral es farà una missa a les 20.30 hores en record de les víctimes de l’assalt de la ciutat, uns fets dels que es compleixen 466 anys.