Amb la voluntat de preservar la tradició i vetlar per la salut dels cavalls, la Junta Municipal de Sant Joan ha rectificat finalment i permetrà que els cavalls facin dues tandes consecutives. Açò sí, sempre serà sota control veterinari, per a garantir el benestar animal.
Aquesta era una de les qüestions que havia creat cert desencant entre el col·lectiu eqüestre, ja que no és estrany que, en una finca, dos cavallers comparteixin cavall en tandes consecutives. Així, davant la prohibició que s’havia establert, la Junta Municipal ha atès la petició, però exigint un seguiment veterinari. Així ho exposava ahir la regidora de Festes, Esther Mascaró, qui entén que, si hi ha una garantia pel bé del cavall «es podran fer dues tandes seguides, perquè n’hi ha que són més fluixes, però en cap cas se’n podran fer tres seguides» amb el mateix exemplar.
Arena i nombre de cavallers
Aquesta va ser la darrera reunió de l’òrgan municipal, i va servir per a informar que l’Ajuntament comprarà més arena per distribuir pels carrers del poble. Així, s’incrementa un 25 per cent el volum que s’escamparà, passant de 100 a 125 tones de sorra. Sobre l’arena, indicà Mascaró que es farà una prova pilot, de regar els carrers els dos matins, de dia 23 i dia 24, i que se’n posarà més quantitat en determinats punts.
Sobre el descens del nombre de cavallers que hi ha hagut enguany en les inscripcions, la regidora considera que no és atribuïble a les limitacions imposades. El Dia de Sant Joan dematí «seran 81 i el límit era de 80» i «en les altres dues tandes no s’arriba als 130», fet que hauria permès que més cavallers s’haguessin apuntat. Així, recordà que hi ha famílies que paren dol i també cavallers als quals se’ls han mort recentment els seus cavalls.
Per altra banda, des de l’Ajuntament de Ciutadella valoren molt positivament que «moltes cases estan fent assegurances, han trobat la possibilitat de fer-ne alguna que els surt molt bé». Açò s’interpreta «com una bona notícia, perquè dóna la sensació que la gent, a poc a poc, va sent conscient de la responsabilitat que és obrir una casa per Sant Joan».
«És cap aquí que hem d’anar, tothom pot ser responsable de coses i tots hem de ser conscients de quines ens toca a cada un; l’Ajuntament es responsabilitza de moltes, el caixer senyor d’altres».
Bombers
Les completes a l’ermita de Sant Joan de Missa tenen cada vegada un major seguiment. Un fet que no passa desapercebut en el pla director de Sant Joan, on es contempla que enguany s’hi puguin desplaçar fins a 4.000 persones. És un volum molt important, amb molts vehicles implicats, que pot dificultar l’accés dels bombers si es produís qualsevol incident en la zona i en la costa sud del terme. Per açò, hi haurà efectius dels bombers i també un dron, que oferirà imatges en directe al Centre de Coordinació Operativa Local (Cecopal).
Per a la regidora de Festes per Sant Joan «tot s’està sobredimensionant i s’ha de controlar» per a garantir la seguretat de tothom.
9 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
I jo li deman a sa regidora, si cada un a de ser responsable de ses consecuencies, s'ajuntament, es Caixer Senyor, es qui obren ses cases....i es que venen? Es 4.000 previstos, i es menors que venen? Aquets qui es reponsable? I sa gent que es cola dins ca meua, perque Jo que pasi algu a un caixer o cavaller, a una persona que e convid, bonu acept, pero sa gent que ve per sa seua barra? Ademes em tenc que fer responsable d'ella???
I aquet canvi? A q se deu? Despues de q tothom esta ja apuntat, amb sa norma de no fer dues tandes seguides… cualque “compromis” deuve demenat repetir tanda…. Aço se diu antes de començar a apuntar….
manu menorcaAnomala perque o dius tu?
animo... mientras haya discriminación se tiene que denunciar... si eres de aquellos que están cómodos con esta situación, apechuga pues con las críticas... el malo no es quien visibiliza una situación anómala, sino quienes permiten que siga siendo así, así que no dispares al mensajero... y si eres de los que permiten que siga siendo una tradición discriminatoria a sabiendas, pues ya sabes, "el que se pica, ajos come"... aplíquense los que quieran la última palabra del post...
Es barbullot... es que en este asunto no hay discriminación, tanto s'engaten los nois como les noies, los vendedores de gin amb llimonada no hacen distinciones, no son misóginos patológicos como los de d'alt sala, la rancia nobleza y el ridículo obispado... yo saco mi tema de conversación, y tú saca el tuyo si quieres, que ambos son totalmente válidos... y ambos se tendrían que poder arreglar si hubiese voluntad...
Quina pena me fan aquests cavalls, amb una tanda ja queden tocadissims i ara decideixen que poden donar una altra tanda, que poc respecte tenen tota aquesta gent amb els animals, ja esta bé que per gaudeixes de les festes hagin de sotmetre els animals d'aquesta manera, només cal veure els quilos que perd un cavall després de les festes i no diguem como queden de escaldats en mig de les cames, pobrets.
manu menorcaY des munt de barcus que venen carregats de menors y no tant menors a fer es megabotellon y altres coses no tens res a dir.
manu menorcaara ha enserio, no te canses? perquè a jo si que me canses, i MOLT
... como se puede comprobar fácilmente, las fiestas de santJoan está cambiando... cambios en el volumen de arena, cambios circulatorios, cambios en el número de caixers, en la edad de los caixers, en la entrada en domicilios particulares, en los seguros que hay que contratar, en las tandas que se pueden hacer, etc... multitud de cambios, y la fiesta sigue siempre igual... PERO QUE NO CABALGUEN LAS MUJERES !!! eso desvirtuaría una sacrosanta tradición centenaria y el mundo se vendría abajo... hay que ver cuánto poder tienen las mujeres, es increíble... dan miedo y todo... ELLOS les tienen miedo... vaya calzonazos...