Informació, consells, recomanacions i elements com ventalls, bosses i taps de got per a prevenir la submissió química es lliuren als aproximadament mil joves que participen els tallers Festes Segures, enguany amb el lema «No perdis el cap».
Pocs dies abans de la celebració de Sant Joan, aquesta formació s’acaba d’impartir a l’IES Alcúdia, de Mallorca. En una de les sessions ha participat la consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Maria Estarellas, que va dirigir-se a 25 estudiants de primer de Batxillerat acompanyada del coordinador del programa, Rafel Covas, i dos agents del servei de Policia Tutor de Ciutadella. Posteriorment, s’ha fet el mateix taller amb joves de l’IES Guillem Cifre de Colonya.

El Govern ha impulsat, abans que acabi el curs escolar, tallers de prevenció per a 1.000 joves de Mallorca i Menorca. Són trobades d’informació i prevenció dirigides als joves que cursen tercer i quart d’ESO i primer de Batxillerat, amb motiu de la proximitat de les festes de Sant Joan a Ciutadella.

En concret, el Govern, a través de l'Institut de Seguretat Pública (Ispib), està duent a terme una trentena de sessions dirigides als alumnes de primer de Batxillerat en diversos instituts i centres concertats de Mallorca, especialment els de la zona nord de l’illa, amb l’objectiu de sensibilitzar-los sobre els riscos associats a aquesta celebració, fomentar actituds responsables i dotar-los d’eines per a viure unes festes segures. En aquestes sessions participen Policies Tutors de Ciutadella que es desplacen als centres de Mallorca per a donar aquestes xerrades. Igualment, a Menorca, també s’estan duent a terme aquests tallers dirigits a alumnes de tercer i quart d’ESO en diversos centres.

L’any passat, també amb motiu de les festes de Sant Joan de Ciutadella, ja es va dur a terme un primer taller en aquest mateix centre. Aquelles primeres accions van ser la llavor del que avui ja és una realitat consolidada: el programa Festes Segures.
Abans de l’inici del taller, la consellera Estarellas s’ha dirigit als alumnes de l’IES Alcúdia per a explicar-los que aquesta xerrada s’ha fet amb la intenció de donar-los eines, criteri i confiança i perquè coneguin la tradició i com comportar-se en unes festes tan multitudinàries i amb cavalls com són les Festes de Sant Joan de Ciutadella. Perquè puguin viure les festes amb llibertat i diversió, però amb responsabilitat i sabent detectar quan alguna cosa no va bé.
«És un missatge directe, amb cara i ulls, que parla clar i que busca arribar a tothom, especialment als més joves. Perquè es pot viure la festa, però s’ha de fer amb sensatesa i amb respecte», va comentar la consellera.
6 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Me sap greu pero no puc entendra que es gasti doblesos em aso....que son menors!!!!! Es que directament no tindrien que venir, m'entres menors de edad pugin venir, sensa cap adult o almanco una autorització no aclarirem res....ara aso si eh, sa gent de Ciutadella, tant caixers, cavallers, duenyos de cavalls, gent que obra ses seues cases, aquets si aquests en de fer una assegurance que si passa res son responsables....i d'aquets menors, qui es reponsable???????
... me pregunto si también es una sesión de apologética, en la que los responsables de las fiestas van a intentar adoctrinar a la juventud foránea en que las fiestas son machistas y misóginas per se, y que no se puede cambiar ni hacer nada porque es una sacrosanta tradición, y eso impide que los jóvenes puedan cuestionarse los aspectos más rancios y discriminatorios hacia el colectivo femenino... van a intentar evitar que los chicos y chicas hagan sentadas reivindicativas, muestren pancartas o silben a la capellana, supongo... de eso se trata, ¿no?... me gustaría saber el programa de las charlas, de qué van a tratar EXACTAMENTE
Cuantos años tienen los de 1ºde bachillerato?Cuantos vendran a Ciutadella sin un mayor responsable?No hay control porque no interesa,se acabó la fiesta para las familias ahora se resume a un botellón para los foraneos.
d'acord, pedagogia sempre es bona pero...per 2 que ho fan be hi ha 200 que no....aixi que ...i sa majoria son de mallorca i catalunya...els de ciutadella no fan ---al menys sa majoria-- les asades que fan els de fora.....
SpidermanNo hi estic d'acord del tot amb es teu comentari. Fer pedagogia sempre és positiu i, per altre banda, als ciutadellencs i ciutadellenques ens cal fer autocrítica de les moltes coses que no fem bé, no tot és culpa dels que vénen de fóra...Basta de carregar sempre contra els guiris, la gent de fora, es turisme...
perder el tiempo...la jauria de chusma que viene no fuera no atiende a razones....