TW
0

El Diumenge des Be vaig trobar a Jaume Fedelich a la Plaça des Born, amb la càmera de fotos penjada del coll. Fa tants d'anys que també "surt" a la festa per captar imatges que ha de tenir una col·lecció impressionant i molt personal. Sempre diu que no cerca la imatge típica, sinó que l'atrau la força expressiva de la festa i de la gent que la viu.

Ciutadella deu tenir una concentració d'artistes que no s'ha de trobar a gaires llocs. No hi ha patrimoni més important per a un poble que les persones que li donen valor. L'obra d'en Jaume Fedelich i de trenta autors més es pot veure aquests dies a la sala Xec Coll del carrer des Seminari. Són les pintures que han estat portada de la revista de Sant Joan des Diari. Veure-les totes juntes i pensar en els seus autors és com una fotografia en moviment dels artistes ciutadellencs, des de Pepe Torrent ençà. També aquests dies hem distribuït una reproducció de la Junta de Caixers d'en Biel Camps, un altre artista "de dalt de tot".

Noticias relacionadas

A la mateixa Plaça des Born, vaig saludar a na Carmen Vivó, autora de la primera de les portades de Sant Joan. El seu fill, Pepe Torrent, és el creador de les carotes d'enguany, que són motiu d'una original exposició destinada a ser devorada as Pla.

Sant Joan es viu amb tanta passió que moltes vegades ha portat a la polèmica i a la discrepància. Els ulls dels artistes porten a una visió diferent d'una festa que no és propietat de ningú.