TW
0

A finals de primavera ens van alertar amb la notícia que s'esperava que el 2013 fos l'any sense estiu, com ja vàrem comentar, això no deixava de ser ciència ficció o un titular sensacionalista perquè com hem pogut comprovar hem tingut estiu, més o menys càlid però l'hem tingut. Ara bé, almenys fins aquest mitjan novembre el que sí fa la sensació és que no hem tingut tardor. I no només per la percepció de les persones, que és ben real, sinó perquè hem batut molts de rècords de temperatures anormalment altes a les Illes i a part de la Península. Fins i tot alguna estació ha batut el rècord absolut de temperatura alta en un mes d'octubre. A Menorca ho hem notat amb aquests dies mes càlids que altres anys, on els banys a la platja s'han allargat, per a molts, fins a principis de novembre, amb un mar més calent de l'habitual per a l'època.

Els vents de sud i est més càlids van provocar alguns curiosos fenòmens
Els vents de sud i est més càlids van provocar alguns curiosos fenòmens

La falta greu de precipitació a l'estació de l'any més plujosa per excel·lència a Menorca o els dies de vent de sud on la humitat es disparava fins a provocar nits tropicals, són altres dels exemples que 'aquesta tardor ha estat més una primavera que una transició de l'estiu a l'hivern.

Noticias relacionadas

Però, com no podia ser d'altra manera, ara els mapes per a la darrera quinzena de novembre dibuixen un altre escenari, un canvi de masses d'aire que ja ha arribat en forma de forta tramuntana i que en principi ja s'instal·larà damunt Menorca.

Dies de platja a l'octubre i novembre
Dies de platja a l'octubre i novembre

Això sí, per a molts serà un pas directe de l'estiu a l'hivern, darrerament sembla que les estacions transició, aquelles que passen de la calor al fred o del fred a la calor, són de cada cop més curtes o fins i tot pràcticament inexistents, com ha passat amb aquesta tardor, i que ara en un no-res passarem de la màniga curta a la bufanda i els guants.

Si les previsions són certes, tindrem unes darreres setmanes de novembre fredes, amb pluges, tempestes i vents forts i freds de nord.