TW
0

La segona reedició del Pacte al Govern està provocant, fins ara, tants titulars per les discrepàncies internes com per la seva gestió. En lloc de nomenar gent nova o sense gaire passat, com ha fet al Consell, el PSOE està col·locant polítics amb més d'una dècada d'experiència institucional. I, en tost de complir de forma estricta l'acord, comença a ajornar o supeditar tres dels compromisos que més reivindicaven els seus socis a Menorca: la millora del transport aeri, la residència per a malalts, i el traspàs de la promoció turística.

No ha d'estranyar, per tant, que tengui tant a l'aguait Més i Podemos i que els menorquinistes ja hagin advertit que no votaran els pressuposts. Per a uns i altres, el PSOE és el soci no desitjat però necessari del Pacte, tot i que sembla que els socialistes encara no se n'han adonat.

Noticias relacionadas

Incompliments al marge, el que més crida l'atenció, però, és que, després de l'afronta que suposà estar a punt de rompre l'acord al Consell per la discussió en torn a la presidència, ara al Govern passi el mateix. A Més i a Podemos no els agraden alguns nomenaments que ha fet el PSOE, que demana respecte perquè cada partit fa un ús patrimonial dels càrrecs que li han tocat. Fins i tot Més ofereix un càrrec de confiança a Brussel·les a la seva militància. La sotsdirecció del Centre Balears Europa els correspon en exclusiva, per molt que hi pugui haver afiliats d'altres partits més preparats.

Tothom està d'acord que hi sobren càrrecs a dit, però ni tan sols la irrupció de Podemos a les principals institucions ha servit per a eliminar-ne els més destacats. Encara hi ha senadors amb assessors personals i administratius vinculats als càrrecs electes al Consell i al Parlament, que pagam entre tots però que acaben treballant a les seus dels partits.

Només quan s'hagin suprimit totes aquestes places i els partits hagin d'atreure realment el ciutadà per tal d'autofinançar-se, la política s'obrirà veritablement al poble i es farà realitat la regeneració que tant es ve reclamant. Mentrestant, la nova forma de governar que ens van vendre el maig s'haurà quedat a mitges...