TW
0

Sempre hi ha un Dioni. I, a la seva ombra, un lladre encorbatat que l'asseu al volant d'un furgó blindat carregat de milions amb el motor en marxa.

Fa vint anys el titella va ser José Antonio Morales Sendín, un homenet que treballava en la recollida del garballó a l'Amazones. I el facinerós, el diputat Vilafranca, qui dugué el Tarzan de la selva a la ciutat, li posà l'esmòquing i el féu figurar com qui comprava Alparico per 100 milions de pessetes i el venia poc després per 350 perquè es construïssin un hotel i un camp de golf a Macarella. La Fiscalia Anticorrupció encara no havia nascut, però els periodistes vam destapar el pastís en donar veu al testaferro: «Si Vilafranca pudiera, me enterraría en Alparico para que no hablara». No ha fet falta. Aquella maniobra va fer dimitir el batle, però l'exdiputat segueix passejant com si no res.

Noticias relacionadas

També Avel·lí Casasnovas s'ha servit suposadament d'un 'home de palla' per enriquir-se, però, deu anys després, encara és presumpte. I açò que va ser convidat pel promotor de Macarella per anar a Miami, i abans de ser regidor negocià amb l'Ajuntament perquè adquirís la zona verda del Canal Salat, que ell sí que va expropiar en ser dalt la Sala. Des de llavors, hem vist comprar un solar amb rates devora una escola, menar enganats vellets al notari, triar la taxació més baixa dels béns públics i endevinar-la mig any abans que el tècnic la calculi, canviar zona verda per sòl industrial al mateix preu, simular concursos, rectificar pressuposts amb Tipp-Ex, fer desaparèixer expedients per no multar amics, permetre tres plantes on només se'n deixen fer dues i convertir un hotel en pisos per interès.

Diu el PP que la corrupció és de les persones i no dels partits, però s'ha demostrat sistemàtica durant massa anys. En el 'pacte de la nevera' que donà la majoria absoluta a aquell PP es repartiren més coses que llet i ous. Per açò és lloable que ara es disculpi pel saqueig i sigui el primer a acusar Casasnovas. Però només posarem fi a la impunitat quan s'obligui per llei els partits a pagar les causes contra els seus càrrecs imputats per corrupció. Així evitarem que hi hagi més lladres, i més Dionis disposats a arrencar en qualsevol moment...