TW
0

El maig la majoria va dir prou. Prou de Bauzà, de TIL, de rotondes a la carretera... I el desembre també va semblar que deia prou a Rajoy. El canvi era tan cercat com necessari. Però han passat els mesos i, encara que els governs tenen un altre tarannà, la transformació que pregonaven encara sona llunyana.

Al Govern Balear, Podemos s'enfronta des de fora als seus socis per qüestions que semblaven tenir tancades, com l'ecotaxa o el nou model de trilingüisme a l'aula. I a l'Estat, tenim una investidura improbable de Pedro Sánchez dimarts i noves eleccions més que possibles per Sant Joan. I tot perquè els partits, els del canvi i els tradicionals, no es posen d'acord, com gairebé sempre. Mentre, es perllonga el govern i el president en funcions que la majoria no volia, i els ciutadans també han d'esperar. Tot és provisional.

Noticias relacionadas

L'Ajuntament de Ciutadella ja duu uns quants mesos esperant que es formi un nou govern a Madrid, el que sigui, per tal de desbloquejar la situació de Can Saura i del Teatre des Born, encara tancats des de fa 16 i 10 anys, respectivament. Només l'Estat pot acceptar una nova seu per als jutjats, i no serà un govern en funcions qui ho decideixi. O qui aporti els diners que fan falta per arreglar ja es Born. Però, enlloc d'esperar, no podria l'Ajuntament aprofitar els 600.000 euros del Govern i el Consell que ja té en caixa per a finançar l'equipament? O endeutar-se i avançar els doblers? Sense por, que el ciutadà ja comprendrà que ho fa per obrir abans el Teatre des Born i no per construir una Comissaria de luxe o una piscina devora la platja. Llogar Can Saura com a jutjat va ser un disbarat, com ho seria també deixar passar el temps, tal com li ha succeït tradicionalment a l'esquerra ciutadellenca quan ha pres l'alternativa al PP. Vol caminar tant sobre segur que el ciutadà se n'enfarta.

Les patates calentes que el maig van cremar els governs del PP comencen a bullir en mans de l'esquerra. I ja pot garantir que només enguany serà de gestió i que el 2017 ja es faran obres -també a la carretera general- que, si no comença a complir allò que havia promès, serà prest i el ciutadà tornarà a demanar canvi...