TW
0

Mercafornells

Ayer estuve visitando un lugar de Menorca repleto y amontonado de tenderetes sin ton ni son, un despropósito, vamos. Me dijeron que aquel mercadillo se llama Fornells. Menuda birria de sitio.

Alguien me dijo que detrás de aquel montón de chiringuitos y toldos desparramados había unas casitas blancas de cal que en otra hora, invitaban al paseo relajado y a la contemplación de la esencia mediterránea. Pero claro eso era en otros tiempos. Ahora lo que se lleva, según el Ayuntamiento de Mercadal culpable de tal desaguisado, lo in, lo guai del Paraguay, es la esencia mercadillera trasnochada, el atolondramiento globalizado, y la desfiguración de un hermoso pueblo, que para más inri, tiene que ver como se degradan sus raíces y condición auténticamente marineras, utilizando y manipulando su principal seña de identidad, al nombrar aquel sin sentido de tenderetes de chuches, Mercat Mariner. "Quins pebrots. Quina poca vergonya". Una auténtica falta de respeto hacia su población, sus visitantes, y a toda la ensoñación que siempre a despertado el pueblo de Fornells.Sr. alcalde de Mercadal esto es un descomunal error. La próxima vez lo monta Ud. en Es Mercadal que como su nombre indica resulta idóneo para mercadear, y todos contentos.

Jordi Viola

Alaior

-------------------------------

El CB La Salle Mahón no desaparecen

En relación a la noticia publicada el viernes 6 de julio en este periódico referente a la desaparición del Menorca Bàsquet, la Junta Directiva del CB La Salle Mahón quiere manifestar lo siguiente:

En primer lugar, expresar que lamentamos profundamente la desaparición de nuestro primer equipo. Como directivos, socios y aficionados al baloncesto entendemos que dicha noticia no es buena ni para nuestro deporte ni para nuestra isla. Y así se lo hemos manifestado tanto pública como personalmente a nuestro presidente Benito Reynés.
A partir de ahí, queremos aclarar que el Menorca Básquet SAD y el CB La Salle Mahón son dos entidades totalmente diferentes. Y es por ello que consideramos errónea la información publicada, por cuanto los 62 años de historia del CB La Salle Mahón siguen vivos. Con independencia de lo que suceda con el Menorca Básquet SAD, la actividad de nuestro club seguirá desarrollándose.

Desde estas líneas queremos enviar un mensaje de tranquilidad a nuestros jugadores y, especialmente, a todos lo padres que formamos esta gran familia que es el CB La Salle Mahón. Como junta directiva os garantizamos que vamos a seguir trabajando con más ilusión que nunca para que nuestros chicos continúen compitiendo deportivamente y, sobre todo, formándose personalmente.

JUNTA DIRECTIVA DE
CB LA SALLE MAHóN

Maó

-------------------------------

Mercat mariner a Fornells

Atenent les declaracions del president de la Junta Local de Fornells, Sr. Ricard Riera, als mitjans de comunicació local, tant de premsa escrita com radiofònica, permetin que faci algunes puntualitzacions i així evitar malentesos.

Podem estar d'acord que la ubicació de la fira, tal vegada, no sigui el més idoni, de fet, primerament s'havia optat per fer-la vora la mar, al Passeig Marítim, era el millor lloc.Jo mateix vaig escriure a la Direcció General de Ports demanant autorització per organitzar un event temàtic mariner a Fornells i al mateix temps la XXIV Trobada de Barques de Vela Llatina, una trobada per la que en un principi l'administració de Ports demanava taxes inassolibles i que al darrer moment i parcialment varen ser acceptades.

El divendres 20 d'abril es va acordar l'organització d'un mercat mariner, amb la presència de tres representants de l'Associació de Comerciants, un del mercat artesanal i la regidora de fires i mercats de Fornells, així ho marca l'acta de la reunió entregada per la mateixa associació a l'Ajuntament. És clar que en cap moment vàrem considerar una negativa per part de la Direcció General de Ports.

L'únic interès municipal és el de dinamitzar i potenciar el comerç local. Me consta que la regidora de Fires s'ha esforçat de valent per aquesta fira. Tot i així, si el sector comercial no ho considera positiu, aquest event no es repetirà.

De la mateixa manera ara fa tres anys es va organitzar l'Extreme Man triatló, un event multitudinari, i cal recordar que en un principi tampoc no hi van faltar les reticències.
Si el president de la Junta Local de Fornells vol tractar algun tema, s'ha de comunicar amb l'alcaldia pel conducte establert al reglament aprovat, així com ho vaig fer jo, quan li vaig comunicar personalment el que es muntaria i per quin motiu s'ubicaria al Carrer Major, Plaça de l'Església i Carrer Escoles.

Considero que a través dels mitjans de comunicació no és la millor manera de formular propostes, queixes o suggeriments, tal com ho ha fet el president d'un ens que encara no ha estat ratificat pel plenari municipal. Més bé sembla que el seu interès és cercar polèmica amb l'Ajuntament i enfrontar les diferents sensibilitats veïnals.

És una actuació inacceptable i de molt baixa qualitat personal enganyar la gent del seu poble en unes declaracions fetes a la ràdio d'IB3 on va assegurar que l'Ajuntament pagava molts doblers, concretament va dir 18.000 euros a l'empresa organitzadora; açò no és cert, que quedi clar que no se li pagarà ni un euro.

Cal recordar també al president de la junta local, senyor Ricard Riera, que quan s'està en un càrrec públic, les discrepàncies personals que es puguin tenir mai han d'interferir el bon desenvolupament de les gestions pel bé d'una comunitat:

La gerència de LH Eventos, empresa coorganitzadora d'aquesta fira, és la mateixa que ha ocupat un estant de llaminadures davant el restaurant de la seva família aquests darrers anys i per tots són conegudes les controvèrsies entre les parts.

Els criteris que marquen les decisions dels càrrecs públics han de ser estrictament els d'interès general, conscients que les decisions no sempre agraden a tothom. Ja li puc dir que el divendres, dissabte i diumenge he vingut i parlat personalment amb alguns comerciants de la zona i no mostren aquesta reticència que vostè comenta.

Per la nostra part continuarem treballant i cercant fórmules que dinamitzin l'economia local tant des Mercadal com de Fornells i ho farem de la mà de la majoria dels sectors implicats, valorant i rectificant si és necessari, ja que, "qui no fa no s'equivoca". Les meves disculpes als veïns que s'hagin pogut sentir perjudicats. I vull animar tots els membres de la Junta a treballar en positiu per Fornells, al seu costat hi trobaran també la corporació municipal, però seguint el reglament establert, no a cop de diaris.

Xisco Ametller
Batlle del Municipi des Mercadal

-------------------------------

Gracias, caixer senyor
Le escribo estas líneas, D. Luis, para transmitirle mi más sincero agradecimiento por su gesto el Dia des Be en el domicilio de un familiar, al que la comitiva presidida por usted acudió en visita y al que mi familia y yo fuimos invitados. En esa visita usted desde un primer momento fijó su atención en uno de mis hijos con un trastorno en el espectro del autismo, además de saludarle justo a la entrada del domicilio, una vez sentados solicitó que le acercara al niño, sentándole en su regazo y prestándole toda su atención durante casi todo el tiempo que duró la visita. Su gesto nos emocionó muchísimo especialmente a su madre y a su abuela. Sin más, felicitarle por su buen hacer antes y durante estas fiestas y agradecerle de nuevo su gesto.

Santiago Coll Arredondo

Ciutadella