TW
0

El ball de la solidaritat

Enguany s'han complert trenta-sis anys de la col·laboració de l'Escola de Dansa Ute Dalh amb la nostra entitat. Quasi quatre dècades d'implicació d'una gran família que es va sumar a la d'Asinpros, espectacles i projectes que completaven el gran ball de la solidaritat. L'avanç constant no hauria estat possible sense la implicació de na Ute, qui des de la direcció de l'escola va saber contagiar i aconseguir l'esforç dels alumnes i de les seves famílies.El Festival 2012 ens ha aportat la quantitat de 6.151,50 euros, diners que arriben en el moment que patim la crisis més greu de tota la història, en el que es produeixen baixes de socis que ja no poden fer front al desemborsament d'una petita quota perquè prima la necessitat personal, sobretot la de les persones amb discapacitat que pateixen les retallades de recursos i que han de fer front a despeses que fins ara disposaven totalment gratuïtes, com poden ser els medicaments o bolquers, mentre disminueixen les ajudes i els suports. En l'actualitat, amb Asinpros integrada en la Fundació de Persones amb Discapacitat, aquesta aportació econòmica permetrà mantenir les beques mensuals dels usuaris que formen part de l'entitat i que desenvolupen la seva tasca ocupacional en el Centre Polivalent Carlos Mir, a més de poder planificar amb il·lusió qualque nova fita.No és possible sembrar un futur sense el reconeixement de la feina feta. A l'entitat ens agrada renéixer constantment gràcies al que ens han aportat tants i tants ciutadans. Si avui recordem els inicis, ball de 1976, ens cal distingir la llavor de na Ute, qui ens explicava: "desde el primer contacto tuve muy claro que queria donar los beneficios de mis festivales, cualesquiera que fueran, a una entidad que pudiera hacer un buen uso de ellos. Era la mejor manera de devolver a Menorca un poco de la generosidad con la que fuí acogida, y así, además, todas mis alumnas se veían implicadas en el proyecto. Ellas saben muy bien que cada una de las veces que suben al escenario colaboran en su calidad de vida". Enrere queden les paraules que també ens dedicava na Ute a educadors i professionals, contagiant-nos un raig de llum i d'esperança.

Abans d'alçar-se el teló de cada festival, trenta sis anys després, som nosaltres, la família d'Asinpros, qui denota en cada pas, en cada alçada, en cada gest, en cada dança... la dolçor del ball de la solidaritat, el que divulga es gruix de l'amor, de la vida i del futur.

Manuel Solá Pretus
president de la Junta Insular d'Asinpros

Mahón, la mar de neta

La Concejalía de Servicios Técnicos del Ayuntamiento de Maó agradece el civismo ejemplar mostrado por el vecindario en la adaptación al nuevo calendario de recogida de basuras, que implica la reducción de este servicio los sábados. Sólo la rutina, la desatención o despistes involuntarios provocaron algún caso de incumplimiento, que en absoluto empañan el comportamiento general de la población. Igualmente, agradecemos la separación de residuos en origen y el reciclaje, prácticas medioambientales más saludables que además contribuyen al ahorro en la eliminación y tratamiento de las basuras. Espero y deseo que esta actitud se mantenga hoy y todos los sábados hasta que se produzca una nueva ampliación del servicio. Todos hacemos Mahón la mar de neta, una ciudad hermosa y galante.

Mateu Ainsa
teniente de alcaldía
de Servicios Técnicos
Mahón