TW
0

Durant aquests darrers anys hem estat patint el retalls socials provocats per les polítiques de dretes del PP. Però per si no ni havia prou, ara el PP ha decidit anar encarà més enllà i anar directament en contra dels drets de les dones a la salut i a la llibertat per decidir sobre la seva maternitat.

Ja sabem que tota llei és millorable, però el que no podem acceptar és fer passos enrere. Les lleis hi són per millorar la vida de les persones, no per coartar i restringir drets. La reforma que pretén el PP només contenta a una minoria que, el que vol, és imposar la seva moral a una majoria, convertint a les dones en ciutadans de "segona" incapaces de prendre decisions per si mateixes. Per tot açò, exigim al govern del PP que no doni ni una passa més en la tramitació d'un text que suposa una gran reculada per a la societat espanyola , que no encaixa a Europa, i que ens situa a la cua dels països democràtics en els reconeixements dels drets de les dones. Una llei que augmentarà la mortalitat i la pèrdua de salut i vida de les dones del nostre país. Per tot açò hem de mobilitzar-nos i sortir al carrer. Hem de reclamar el que és nostre de ple dret. Tenim el deure de lluitar per totes les dones i recuperar els drets adquirits i que representen els valors i la lluita feminista.

La Llei Orgànica de 2010, garanteix a les dones els seus drets fonamentals a la salut sexual i reproductiva que neix d'un consens i un debat entre els diferents grups polítics, així com de la participació d'associacions de dones, professionals sanitaris i el conjunt de la societat. Reconeix el dret de les dones a la maternitat lliurament decidida, establint que aquesta decisió conscient i responsable, ha de ser acceptada.

Amb la reforma de la llei que vol aplicar el PP, pràcticament seria impossible avortar legalment, i més d'un 90% de les dones ho hauria de fer de manera clandestina o fora del nostre país.

ASSOCIACIÓ DE DONES PROGRESSISTES DE MENORCA