TW

El passat mes de maig vàrem presentar la nostra dimissió en bloc com a membres de la secció de medi ambient de l'assemblea local de la Creu Roja de Ferreries. D'aquesta manera, hem posat fi a una etapa que alguns de nosaltres varem començar l'any 1996 amb les primeres feines de recuperació del tram del Camí Reial que encara quedava al nostre municipi. En total, han estat 18 anys de feina, lluita i també de satisfacció.

El principal motiu de la nostra renúncia es deu a la impossibilitat de trobar una entesa entre dues maneres de treballar i de veure les coses. Nosaltres pensam que s'ha de fer feina de manera pràctica, propera, de poble, evitant sempre que sigui possible la burocràcia, les jerarquies i tots els obstacles que suposen que les nostres iniciatives hagin de tenir el vist i plau del Comitè Local i del Comitè Autonòmic ubicat a Palma.

Des del 1996 fins a dia d'avui, hem pogut veure com el voluntariat que ha dedicat part del seu temps al Camí Reial ha anat creixent fins arribar a englobar a 6 entitats de Ferreries que, de manera estable, realitzen el manteniment d'un tram del camí. Des que varem crear la secció de medi ambient, l'any 2002, hem organitzat 11 curses populars d'atletisme, hem fet un concurs de fotografia, hem editat calendaris i tríptics informatius, hem organitzat excursions, xerrades, exposicions, hem assistit a conferències i hem fet tota mena actes públics per tal de donar a conèixer un valor patrimonial molt important per al nostre poble, ja sigui a nivell mediambiental, etnològic, turístic o històric . En definitiva, durant aquests anys, a més de recuperar el Camí i fer difusió de tots els seus valors, hem intentat convertir el camí en un eix vertebrador del nostre poble implicant el màxim de gent en aquest projecte, des dels més petits fins als més grans. Sempre hem intentat treballar de manera transversal mantenint un tracte directe i de confiança entre totes les entitats i els voluntaris que han col·laborat amb nosaltres.

Volem donar les gràcies, ben sincerament, a totes les persones, fillets, pares, mares, avis, membres de les entitats, gent a títol personal, a tots els voluntaris que han donat moments de la seva vida, de manera altruista, a la recuperació integral i a la conservació del Camí Reial. Agraïm el suport de l'Ajuntament de Ferreries i del Consell Insular de Menorca, així com també el de les entitats privades i dels particulars que d'una manera o altra han contribuït en el sosteniment d'aquesta iniciativa. A «EliteChip» per col·laborar amb nosaltres durant totes les curses populars. A tots els voluntaris que han passat per la nostra secció. Volem agrair la confiança que, des del principi, va dipositar sobre nosaltres n'Antoni Riudavets Salom. Volem tenir un record especial per a Manu Vidal, l'amo en Joan de S'Aranjassa i na Carol Barber, que malauradament ens van deixar, i amb les quals varem tenir la sort de poder compartir molts moments dedicats al voluntariat i al Camí Reial.

Per acabar, volem donar ànims i desitjar molta sort a les persones que a partir d'ara coordinaran el projecte del Camí Reial. Esperam que continuïn amb les mateixes ganes que hi hem posat nosaltres durant tots aquests anys. També desitjam que l'Ajuntament de Ferreries no deixi de costat el Camí. Ens agradaria que mantingués la confiança sobre les entitats que hi treballen de manera altruista, perquè el Camí Reial també conté un important valor humà que s'ha de cuidar i no es pot deixar perdre. El Camí bé s'ho mereix.