TW

L'assemblea de docents de l'IES Cap de Llevant vol denunciar de la forma més contundent possible els fets relacionats amb el professor que havia de cobrir la baixa d'un dels nostres companys.

Segons ha denunciat Miquel Deyà (Director general d'Educació, Personal Docent, Universitats i Investigació), la baixa no ha estat coberta perquè va rebre pressions per part de Xisca Ramis (directora del SOIB) i Núria Riera (consellera d'Educació de les Illes Balears) per atorgar-li una comissió de serveis amb objectius extraeducatius (aquest professor substitut anirà de nombre tres a la llista que encapçala Xisca Ramis a Lloseta).

Aquest fet i la manca de reacció dels implicats (de moment no hi ha notícies de què cap de les dues acusades per Deyà hagin anat al jutjats a presentar una querella per injúries), només ve a confirmar el que venim denunciant: la manca de transparència, les maneres imposades, obertures d'expedients arbitraris,... la concepció patrimonial que els nostres governants tenen dels llocs que ocupen, saltant-se les normes quan ho consideren oportú. Ningú hauria d'oblidar que aquesta gent són servidors dels ciutadans.

Les conseqüències negatives d'aquestes maneres d'actuar dels nostres governants són moltes i d'uns efectes devastadors per al bon funcionament de la nostra societat i de les seves institucions. Conseqüències que costarà molt de temps i esforç superar-les.

Els fets denunciats, com hem dit, són una mostra més de les pitjors pràctiques per part de la nostra classe política. En aquests cas concret, els directament afectats són els nostres alumnes que porten més d'un mes sense professor d'Educació Física... això si que és perdre classes (de moment més de deu hores per grup).

Dimarts matí, una vegada els fets han estat públics, sembla que el centre va rebre la confirmació de què el professor substitut s'incorporaria ahir a la seva tasca docent.

Considerem que aquest tipus d'actuacions, són intolerables i per açò exigim la dimissió de Xisca Ramis (cap del SOIB), Nuria Riera (consellera d'educació) i el darrer responsable del Govern, José Ramón Bauzá.