TW

Aquest dies s'han iniciat les obres del segon tram de la carretera de Cala en Porter, que van de Torralba fins a Alaior, i amb tota la prudència d'un que no es sap tècnic, però és usuari preferent de l'esmentada via , voldria fer unes consideracions per si encara hi som a temps de que aquest segon tram que s'ha iniciat no presenti els mateixes defectes del tram que va de la rotonda de Cala en Porter fins a Torralba.

La millora d'aquesta carretera era un desig força demandat, no només per els residents de Cala en Porter que s'havien de desplaçar a Alaior, sinó per tots els que vivim pel contorn, i dia a dia i durant tot l'any havien de patir una carretera estreta i sense visibilitat.

L'actual equip de govern de l'Ajuntament, va considerar que s'havia d'afegir un carril bici al projecte ja existent, i la idea va sonar be. Però encara que la proposta va ser raonable i interessant, de la teoria a la practica les coses han canviat. Es més el resultat ha estat nefast i perillós.

Convido a passar per la carretera, per comprovar que els carrils per a cotxes tenen quasi la mateixa amplada que abans, amb voravies asfaltades de 50 centímetres (si, no m'he equivocat, 50 centímetres), però amb voravies de terra de més de quatre metres! Si a açò afegim que la vorera del carril bici te una alçada de pam, tenim l'escenari complert. Açò fa que la seguretat de la carretera, encara que tengui mes visibilitat al haver eliminat corbes, no hagi augmentat, sinó que ha disminuït degut a la inexistència de voravies i a un vorera amenaçant.

De fet aquest estiu, al trobar-se dos busos de cara, havien de returar la marxa i passar lentament per por de fregar-se amb els miralls. No exager: ho he vist.

Si a açò hi afegim que el ciclistes van per a on volen, tenim l'escenari complet.

En definitiva: una bona idea (la de fer el carril bici), no ha servit per millorar la carretera, sinó per empitjorar-la.

Per aquest motiu, agrairia que estudiessin amb carinyo, que fer amb el nou tram que han començat a fer. Demanin a tots els que passam habitualment per la carretera, als qui van a Cala en Porter, a la Policia Local,... Veuran que es una llàstima que una carretera nova i tan costosa no resolgui els problemes pel que va ser remodelada.

Potser en lloc de fer un carril bici com el que han fet al primer tram, seria millor fer un bona voravia asfaltada (de 3-4 metres) a banda i banda, a on tant bicis com caminants poguessin anar amb seguretat, a la vegada que ampliar un metre la via per cotxes.

Potser trobaran que són tonteries, però el que és segur, és que la solució adoptada al primer tram ha resultat perillosa.

Crec que tant Ajuntament com Consell Insular, encara hi són a temps de repensar aquest segon tram. Tots circularien més segurs i ho agrairíem.