TW

Menorca és una Illa petita però que tots els menorquins, menorquines i visitants aprecien molt per l'encant i bellesa que té. Personalment pens que aquí la gent que fa feina al sector agrari té molt a veure amb mantenir l'Illa així de neta i conservada. No podem oblidar que de les Illes Balears, Menorca és on hi ha més producció de llet i formatge. Açò ha de tenir un pes important, per açò és vital i essencial que la gent del sector agrari vagi unida perquè com més unió moltes més coses aconseguirem pel bé d'aquest sector. Els preus dels productes que venen els pagesos tenen de pujar necessàriament i el preu del que compren per mantenir els animals i la terra s'haurien d'igualar als de la resta de comunitats autònomes.

Tenim un exemple clar de què n'hi ha de solucions i vies alternatives per millorar. La Cooperativa del camp va apostar per la continuïtat d'aquest sector i sembla que amb l'esforç de persones il·lusionades pel camp de Menorca, els fruits surten a la llum. Personalment pens que tothom ha de prendre consciència de què consumir productes d'aquí és ajudar a que el camp de Menorca seguesqui evolucionant.

Ara amb la nova Llei agrària tindrem eines perquè els llocs amb activitats alternatives puguin millorar econòmicament i açò ha vingut de la mà de l'actual govern, però açò ha de ser un complement per millorar l'economia i és molt important que els llocs productius de Menorca seguesquin amb actiu aprofitant la terra per sembrar i recollir aliments per mantenir el bestiar. No hem de caure en la temptació i la trampa de voler una Menorca massificada d'agroturismes. Evidentment que hem d'evolucionar però amb seny i intel·ligència. Per acabar vull dir que si el sector és capaç d'anar unit aconseguirem objectius, aquest sector encara té molt ha dir.