TW

La meva mare és vídua, té 86 anys i varies malalties. Acabem de rebre la visita de l'assistent social que fa el seu seguiment de dependència (concedida fa un any i per una quantitat miserable), donant-li a signar un document per el qual el Govern balear pretén retirar-li l'assignació de dependència i a canvi oferir-li uns suposats serveis (encara no creats) pels quals en el seu dia ella haurà de fer un co-pagament per a poder disposar-ne.

No s'ha pogut negar a signar el document doncs se l'avisa (jo millor diria se l'amenaça) que si no ho fa se li retirarà la prestació de dependència.

Ha tingut que signar el document totalment a les fosques (entre espasa i paret), doncs no poden encara explicar en què consistirà l'ajuda domiciliària que suposadament li donaran a canvi, perquè com ja he dit encara no està creat aquest servei així com tampoc està definit el que s'haurà de pagar per rebre aquesta ajuda.

El que he vist clarament es que, «no solament deixaran de pagar-li la dependència sinó que a mes haurà de pagar una quantitat indeterminada de diners per rebre-la». El més probable és que aquesta mesura obligarà a una gran quantitat de persones a tenir que triar entre menjar i pagar despeses (com ara llum, impostos, taxes municipals, etc.) o rebre una o dues hores d'ajuda domiciliària co-pagada.

El més probable és que, donada la quantia de les pensions que reben la majoria de persones grans, tinguin que renunciar al servei, quedant-se sense prestació econòmica i sense servei.

Bonica jugada la que ens fa el nostre Govern! Bonica manera d'estalviar diners de les arques públiques! Així hi haurà més allà on posar-hi mà i enriquir-se els quatre pispes que ens governen. Sempre llevant als més pobres, als mes necessitats, als més vulnerables i als més desfavorits (vells, discapacitats, malalts...), sempre retallant per baix en comptes de retallar per dalt, per aquells que tenen més, per aquells que els hi sobra, com seria més just. Però no, els nostres polítics no poden ni tan sols viatjar en classe turista que és com ho fem la majoria dels mortals, perquè es massa incòmode, i vull afegir que sols amb la diferència en el preu de bitllet d'un sol eurodiputat volant en turista o primera classe, paguen la prestació per dependència com a mínim a 15 persones cada mes. I això sense entrar en els sous i les dietes que cobren... que mai baixen per cert.

Desitjo que aquesta sigui la darrera que pugui fer el Sr. Bauzà, i com que encara tinc una mica de cor, espero que mai es trobi (que no si trobarà doncs ell tindrà prous recursos econòmics) en la mateixa situació en la que deixa a les vídues de 86 anys com la meva mare així com també a altres col·lectius vulnerables i depenents.

Esperança Barceló Triquell
Ciutadella