TW

«Revista de Ferreries» ens ha comunicat que el seu camí es clausura amb la darrera publicació, la de l'especial Sant Bartomeu 2015. Són trenta-tres anys resseguint el dia a dia de Ferreries, perseguint noticies, oferint entrevistes, extraient del bagul dels records imatges d'antany, publicant reportatges i cròniques diverses, enriquint el bagatge cultural, esportiu i social del poble... Dotant, fet i fet, el nostre arxiu d'una hemeroteca viva i complexa. Una clausura, aquesta, que ens omple d'aquella tristor llastimosa, però que així i tot ens dóna el goig de poder agrair especialment a Sebastià Rotger, als seus germans Damià i Joana i a tot un caramull de persones concretes que en certs moments han dedicat part del seu horari a completar la feina assumint espais de redacció, fotografia, entrevista, direcció, etc. que la revista sortís al carrer.

Hem de recordar també que alguns joves periodistes han arrencat la seva carrera professional en les seves pàgines, altres han aprofitat un espai per compartir coneixements, vivències, retalls d'història lligats al nostre poble; també s'hi han sentit queixes, cartes d'agraïment, enginys, notícies fresques, notes d'humor; en fi, el respirar d'un poble viu i en constant evolució transcrit en els fulls de la revista.

L'any 2007, «Revista de Ferreries» pregonava les festes de Sant Bartomeu i, tot recordant els orígens, deia aquestes paraules: «Un reduït grup de persones va decidir ajuntar esforços, treball i molta il·lusió per dotar el nostre poble d'un mitjà de comunicació propi, modest, sense gaire pretensions, però fet amb tot el rigor i la serietat de què seríem capaços». Així va ser, i és per això que constatam que darrere aquestes 949 revistes hi ha molta feina feta, feina que queda per sempre guardada per a la consulta de futurs historiadors i que entra a formar part de la petita història del nostre poble.

Per tot açò, reiteram el nostre més sincer agraïment a tots els qui ho heu fet possible, perquè l'esforç no ha estat en va i el poble us ho agraeix. Moltes gràcies.