TW

El proper 20 de novembre se celebra, com sabeu, el Dia Universal de la Infància, instituït per l'ONU en commemoració de l'aprovació de la Declaració dels Drets del Nen, l'any 1959, i de la Convenció sobre els Drets de l'Infant, el 1989.

L'Ajuntament de Maó, com és lògic, vol ser present en aquesta celebració i participar-hi activament i en primera persona, perquè consideram fonamental reconèixer i afirmar públicament, una vegada més, que els infants —sense cap tipus de distinció— són persones titulars d'uns drets i unes llibertats que cal reivindicar, defensar i promoure. I així ho farem.

Farem nostres els articles que reconeixen els drets fonamentals de l'infant, aquells que parlen de la necessària protecció contra els abusos i l'explotació de tot tipus, tant en temps de pau, com, principalment, en temps de guerra.
Farem nostres els articles que expressen el seu dret a desenvolupar-se fins a assolir les seves màximes potencialitats.

Farem nostres els articles que defensen el dret de l'infant de participar plenament en la família, així com en la vida cultural i social del seu entorn.

Farem nostres, com no pot ser d'altra manera, els articles de la Convenció que parlen de l'accés efectiu als serveis de salut; o del dret a tenir una educació primària obligatòria i gratuïta; o del dret al conjunt de serveis jurídics, civils i socials.

En definitiva, l'Ajuntament vol constituir una baula més d'aquesta cadena universal que ens uneix en la defensa del sector més desprotegit de la nostra societat, al qual, a dia d'avui, encara devem certes explicacions i moltes compensacions, pel fet de no haver sabut —o no haver pogut— fer realitat el seu dret universal a unes condicions de vida marcades pel respecte, la dignitat i l'harmonia.

Laia Obrador Pons
Regidora de Serveis Socials i Àmbit Socioeducatiu
Maó