TW

Aquesta és la frase que un jugador de futbol d'equip aleví va rebre d'un jugador de l'equip contrari el passat dissabte.

Cal dir que aquesta frase és preocupant amb qualsevol entorn, però més preocupant amb aquest cas ja que es donen dos agreujants:

Es dóna entre fillets de 10 anys.

La emet un jugador de l'equip que finalment guanya el partit per una diferència de 4 gols.

Per aquest motiu escric una carta al diari, ja que aquestes frases no haurien de ser presents dins una pista esportiva, per què són comportaments que no s'entenen per aquells que estimem l'esport i que creiem que es un vehicle precisament que ha d'ajudar a millorar la relació social dels nostres joves.

Per aquest motiu, la necessitat és treballar per condicionar que cada vegada les relacions entre els esportistes siguin de millor qualitat.

L'objectiu no és simplement camps lliures d'insults o agressions, l'esport ha de ser el motor que permeti precisament que tots els esportistes siguin millors persones per contribuir a ser millors esportistes.

Per açò la importància dels entrenadors, que són el mirall dels jugadors com a model esportiu, el valor els pares i mares que són els referents com a model de persona, i la feina les directives esportives com a model de gestió esportiva solidària.

A partir d'aquí necessitem una major intencionalitat de l'administració pública i dels mitjans de comunicació que vagi dirigida a que l'esport ens fa més persones i que els pares i mares aspirem a tenir campions esportius  i a també a tenir campions a la vida.

Cal destacar que el primer objectiu, campions esportius està reservat segurament a un 2 o 3% de tots els nostres joves.

La gran desgràcia és que en alguns clubs esportius  aquest desig insaciable de ser campions esportius està condemnant a que el 98% dels seus altres esportistes no arribin a ser campions a la vida.

Per aquest motiu, treballem per  que tots els nostres joves siguin campions a la vida amb la seguretat que si ho fem aconseguirem que els nostres campions esportistes puguin dirigir-se a aquells jugadors que finalment acaben guanyant amb una frase solidària com pot ser «eres un jugador de primera».