TW

Des de fa quasi tants anys com els que en té aquesta «anada a Mallorca», 17, amb el nom de «Ets Apòstols» ens han identificat als amics ciclistes qui per la BTT cada dissabte ens trobam a les 7'30 h. a la Rotonda des Cavall de Ciutadella per sortir a voltar pels camins menorquins que històricament han perviscut amb dret de pas.

En un principi, ens ho deien amb la boca petita, açò «Apòstols», tal vegada per por que ens semblàs un malnom ofensiu, ...però la veritat és que aquest nom ja ens l'hem institucionalitzat, per dir-ho d'alguna manera, i tal és el cas que enguany amb aquest nom ja n' hem fet una equipació ciclista (culot i mallot).

La majoria dels Apòstols som els mateixos que, passat ja l'estiu (pel mes d'octubre), organitzam la també ja institucionalitzada «Menorca BTT» (menorcabtt.com). I també per molts de noltros ja és una tradició a darreries d'abril o ben a principis de maig, amb les bicicleta de muntanya i tota la infraestructura organitzativa pertinent, anar a Mallorca a fer-hi un cap de setmana guiats allà pels amics mallorquins.

En les anuals anades a Mallorca estam fent diferentment un any la Serra de Llevant i un altre any la Serra de Tramuntana. Així és que enguany tocava Serra de Tramuntana i com és de suposar allà les rutes BTT son més dures per l'orografia d'aquella frondosa serralada i on per suposat no hi anam a córrer ni a competir.

Aquest divendres 22 passat varem partir del Port Nou de Ciutadella amb el «Baleària», aquest vaixell catamarà habilitat no fa massa per fer el trajecte Ciutadella-Alcúdia i tornada, crec que es diu «Nixe» ...vaixell aquest que encara que ràpid (1h,30') va balancejant massa i moltes vegades fa passar un trajecte no gens agradable per molts. Problema aquest que esperem solucioni la Companyia naviliera esmentada.

Però l'inconvenient del vaixell no és l'únic que als ciclistes ens preocupa.

Cada vegada que amb les bicicletes sortim a fora de l'Illa ens adonam de les fabuloses xerxes de rutes cicloturistes que hi ha per tot arreu i que ens agradaria també poder anar ampliant, quan abans millor, també aquí a Menorca.

Enguany per la Serra de Tramuntana hem voltat per Lucy, Camí Roma, Mirador de ses barques, Coll de Biniamar, Cala Tuent, Torrent de Pareis, Sa Calobra, Coll de Batalla, camí de Massanella... per nomenar sols alguns noms de rutes ben senyalitzades. Quina enveja! ...i no és que volem comparar, no, senzillament que a vegades ens avergonyim de tenir a Menorca tants camins tancats amb pany i clau, fins i tot tancat també molts trams del nostrat Camí de'n Kane.

A Mallorca hem dormit dos dies al Monestir de Lluc, a la zona ja ben habilitada a manera d'hotel rural, on hem estat de pel·lícula.

El temps, el bon temps, ens hi ha acompanyat i hem gaudit de debò dels encants naturals d'aquells paratges, per noltros impressionants, magnífics i salvatges.

Enguany hem estat molts en aquest viatge a Mallorca, uns 70, ja que al nostre grup habitual de Ciutadella s'hi han afegit companys de Ferreries (Grup «Es 19x100»), de Mercadal («Centre de s'illa»), d'Alaior («Espartanos») i de Maó d'on un temps en venien també del grup «Es Darrer que Tanqui».

A Lluc, a més de pedalejar pels cims de tramuntana (com bons apòstols que som, haha), al Santuari hi hem fet una, per alguns de noltros obligada, visita a la Verge Moreneta de Mallorca, ...com també ho fem a la nostra Mare de Déu del Toro cada any abans de partir a l'illa major. Ella ens hi ha ajudat, segur!

Som un grup obert a tothom, un grup on sempre prioritzam l'amistat, el bon humor i un rigorós respecte al camp i a l'entorn natural. Anam gaudint del paisatge i d'un saludable esport: el ciclisme, el ciclisme de la BTT que ens ajuda, alhora, a conèixer aquesta terra que així hem aprés a estimar.

ANDREU SALORD BOSCH
CIUTADELLA