TW

No només per compromís ambiental sinó també per conveniències econòmiques, de sostenibilitat, de valor afegit, de diversificació de la nostra producció. Aquest dijous acabarem el cicle que el Fòrum 3r Mil·lenni ha dedicat aquest curs a la producció elèctrica a Menorca.

Abordarem aquesta vegada la participació dels ciutadans de Menorca en la substitució elèctrica com a protagonistes, com a subjectes principals. No hem de posar tots els ous en el mateix paner, però és que el paner és bo i està buit.

La participació del capital insular en el sector turístic sempre ha estat inferior a la desitjada. En la promoció urbanitzadora tan bé la majoria és forastera. La dependència i l'escassetat del capital inversor són dues febleses del futur d'aquesta illa. Planificam molt però acabam dedicant-nos a allò que els inversors fan possible.

L'electricitat del futur, neta i produïda aquí és un camp d'inversió que hauria d'atraure capitals locals perquè la repercussió social fos major. Samso a Dinamara és un model en aquest sentit. Per què Menorca, un territori de dimensions reduïdes, no pot liderar aquesta reconversió mediambiental però també econòmica? Si fos així el nostre camí de reserva, compaginar home i biosfera, esdevindria més creïble, exemplar i atractiu.

Aquest dijous Rafa Muñoz, que a més de ser un especialista en energies alternatives s'ha dedicat a estudiar exemples importables, ens explicarà que podríem fer, què fan a Samso, a el Hierro, Eolpop...

Serà dijous a les 20 hores a la Sala d'Activitats Ciutadanes d'Alaior. Saber, conèixer, debatre per moure'ns cap a guanyar-nos el futur amb un model racional i cohesionat. Què esperam?