TW

La nova planta potabilitzadora des Castell es troba en fase provisional de proves a falta de la autorització sanitària definitiva per a la seva posta en marxa.

Així, després de realitzar les corresponents consultes amb els tècnics, aquesta Corporació municipal ha decidit perllongar el període de proves i posada en marxa definitiva fins almenys la pròxima tardor.

Aquesta decisió obeeix a motius merament tècnics. Un d'ells, és degut a que el funcionament d'aquesta planta es fonamenta en una tecnologia nova (electrodiàlisis reversible, E.D.R) (no tan sols a Menorca sinó a nivell autonòmic) i alhora complexa, que requereix de cert temps en adquirir coneixement i experiència per a la seva correcta gestió i funcionament.

En conseqüència i per ser una tecnologia innovadora en Balears, volem tenir les màximes garanties també per a la concessionària (Hidrobal) i en el cas de possibles imprevists que puguin sorgir, aquests venguin minimitzats i es tingui la preparació necessària per poder solucionar qualsevol d'ells.

Un altre motiu, és garantir el subministrament regular d'aigua a la població. efectuar proves continuades de funcionament que en aquesta època de l'any podria posar en risc l'abastament regular diari d'aigua als ciutadans des Castell. Per això, cal efectuar-les amb el temps i forma necessaris i també es preveu contractar un servei d'emergències les 24 hores tot l'any.

Per tant, per tal d'obtenir la corresponent autorització sanitària per part l'Administració competent, és necessari realitzar totes aquelles proves i assajos per garantir la correcta posada en marxa i funcionament d'aquesta instal·lació que abastirà d'aigua potable el municipi des Castell.

En aquest sentit, totes les formacions polítiques que formen el Consistori tenen clar que s'ha de prioritzar la qualitat del servei davant qualsevol altre objectiu, després de tant d'anys val la pena assolir una solució amb les màximes garanties.