TW

Aquest any he tingut el privilegi de visitar novament el poble de Fornells que ha sabut fins ara, com tot Menorca, escollir un tipus de turisme respectuós que no malmet l'Illa.

Enguany però he constatat amb estupor com a la caleta situada davant el carrer dels Vivers, on hi ha una plataforma amb un parell d'escales per facilitar l'únic accés a l'aigua dels petits i grans de Fornells, un negoci particular instal.la cada capvespre taules al costat del mar.

Malauradament i trista he comprovat la caiguda i llançament de tovallons de paper, burilles, taps, menjar… que de ben segur alterarà el fons de la cala. A més existeix el perill de fer-se alguna ferida amb algun vidre que pugui haver pel terra pel trencament d'algun got o alguna copa.

Aquestes taules aconsegueixen que la Dirección General de Sostenibilidad de la Costa y del Mar no compleixi el seu objectiu que és, segons ells, «proteger el medio ambiente costero y marino (…) así como garantizar su uso libre, público y gratuito».

No sé si és cosa de l'Ajuntament des Mercadal o de Ports o potser de Costas, però el que sí crec és que l'administració responsable d'aquesta autorització hauria de reconsiderar-la abans que no sigui massa tard.

Rectificar és de savis. Atentament,