TW

Com cada any, durant el mes de setembre, Maó s'ha transformat de dalt a baix per viure les festes de Gràcia. Al marge dels incidents ocorreguts durant la jornada del dia 8, dia de Gràcia, podem dir que tot ha transcorregut en un ambient festiu tranquil, de convivència i germanor, que és el més important.

Com sabeu, l'esforç que l'Ajuntament dedica a l'organització de les festes és molt gran; i, en aquest sentit, resulta fonamental establir una eficient coordinació entre tots els departaments implicats. També consideram prioritari oferir tota la informació possible i mantenir el contacte adequat amb el conjunt de veïns afectats per les activitats festives; és aquest un tema que hem volgut treballar més i millor.

Vull agrair, en primer lloc, la comprensió de totes aquelles persones que, en un moment o altre, s'hagin vist afectades pels canvis i les activitats organitzades, durant els dies grans o les setmanes prèvies. Així mateix, m'agradaria constatar públicament l'èxit de participació a totes les activitats, especialment les organitzades als espais del carrer de ses Moreres i la plaça de la Conquesta, que, després de l'èxit d'enguany, es consoliden com uns espais centrals de la festa.

D'altra banda, faig arribar un agraïment sincer a tots els col·lectius que han fet possible un programa festiu com el d'enguany, tan variat i del qual tant hem pogut gaudir: associacions de veïns, grups de música i ball, bandes de música, geganters, clubs esportius, etc. Són entitats formades per gent que dedica bona part del seu temps lliure a organitzar les seves activitats i, per descomptat, a millorar la festa. Tots aquest col·lectius són els que realment fan possible que les festes de Maó siguin més grans!

Finalment, em vull dirigir a totes aquelles persones que, durant els dies destacats de la festa, fan feina perquè la resta en puguem gaudir: personal de l'Ajuntament, personal voluntari de Protecció Civil i Creu Roja, efectius de la Policia Nacional i, especialment, la Policia Local de Maó, per la seva intensa i contínua feina, no només durant aquestes festes, sinó també durant les de Llucmaçanes i Sant Climent. En particular, vull destacar la seva actuació durant el lamentable accident del capvespre del dia 8. Consider que la rapidesa i professionalitat de tots els serveis, així com del 061, va ser fonamental per poder atendre, de la millor manera possible, tota la gent que va resultar afectada. Des d'aquí, vull manifestar el suport de tota la corporació a les persones ferides, així com el sincer desig que tenguin una ràpida i completa recuperació.

Sense cap dubte, les festes de la Mare de Déu de Gràcia han evolucionat molt, al llarg dels seus 126 anys d'història, però han sabut mantenir l'essència original i han millorat sempre aquells aspectes més necessitats de modificació. Estic convençut que, entre tots, serem capaços de continuar millorant-les, per garantir el futur d'una festa que ens fa sentir orgullosos del poble que som.

Héctor Pons Riudavets
Regidor de Cultura i Festes de Maó