TW

L'IES Cap de Llevant des de fa anys ha comptat amb una Auxiliar Tècnica Educativa (ATE). Aquesta professional s'encarrega de tenir cura de les necessitats de l'alumnat que precisament té més dificultats.

El passat mes de juliol vàrem realitzar, com cada any, la sol·licitud d'aquesta professional a la nostra Administració Educativa, en la forma i el termini corresponents, però dissortadament la petició no ha estat atesa.

El centre va estar esperant durant tot l'estiu que se'ns confirmés l'acceptació de la nostra sol·licitud, però no va ser fins als primers dies de setembre que la pròpia ATE que havia estat fent feina durant els últims anys al nostre institut, ens va comunicar personalment que enguany no vindria.

Malgrat les explicacions rebudes amb posterioritat des de la Delegació territorial d'Educació a Menorca per intentar aclarir la situació, i, tot i els esforços per reduir-ne les conseqüències, la realitat és que no es tracta només del nostre centre, sinó que, en general, a Menorca hi ha menys places d'ATE per a aquest curs escolar.

Malauradament, en l'actualitat les necessitats del nostre institut no estan cobertes i són els alumnes amb més dificultats els qui es veuen directament perjudicats per aquestes retallades de personal de suport.

No hem d'oblidar que el camí ferm a seguir és l'escola inclusiva i, en un centre educatiu com el nostre, amb un gran nombre d'alumnat i la complexitat que això comporta, l'ATE és una professional fonamental.