TW

Els últims estudis situen a la gent jove d'Espanya en hàbits prematurs de tabaquisme entre els 14 i 18 anys, sent un 33% en les joves i un 29% en els joves les taxes de fumadors en aquestes edats.

Si a aquest hàbit hi afegim el consum prematur d'alcohol, el sedentarisme i la mala nutrició en la gent jove, tenim un panorama de salut jove que ens informa que alguna cosa s'està fent malament, i a més que la majoria de mares i pares o bé no en som conscients o simplement pensem que és un problema que afecta a les filles i fills dels altres.

Tenim dos problemes, primer el greuge físic que ocasiona a la gent jove aquests hàbits poc saludables, i segon una inconsciència i negligència en el consum de tòxics d'una proporció important de la gent jove que afecta al seu projecte de vida futur i que evidencia una pèrdua de valors on ni tan sols hi és present el valor de la pròpia salut.

Aquesta carta vol ser una crida a animar a que tots els que treballem en la salut jove: educadors, professionals de la sanitat, professionals i voluntaris de l'esport, professionals i voluntaris de l'oci i temps lliure i joves en general.

Treballem primer per rompre amb la normalització instaurada de consum de tòxics en la gent jove i adulta i en segon lloc eduquem a la gent jove a estimar-se més, a valorar més la seva salut.
Joves espanyols, primers en cultura, en salut, en solidaritat. Reivindiquem allò que sabeu fer bé i eliminem allò que no ens ajuda.