TW

El dimecres 19 de juliol de 2017, Pere Moll (Tito), batle des Migjorn ha estat expulsat del PSOE per la nova direcció del partit. Un gest que volem agrair públicament als tres nivells que ho han fet possible: Federal, PSIB i Menorca.

Ens agrada constatar el compliment del nou secretari general d'escoltar els militants de base. Ja fa un any que en Tito no podia seguir representant les segles d'un partit que defensa l'honestedat, la bona gestió i la transparència; ja que en aquests primers dos anys del Mandat 2015-2019, en Tito ha estat un molt mal treballador i ha actuat de forma caciquista.

Aquests són dos problemes que hem anat denunciant des del passat mes de febrer; ara el PSOE ens dóna la raó de manera formal i solemne. Dues raons que han acabat amb la nostra paciència i que ens van motivar a plantar-nos davant en Tito: A continuació, explicarem per què deim que

(1) EN TITO ÉS UN MAL TREBALLADOR, UN MAL COMPANY DE FEINA

i (2) EN TITO ÉS UN MAL BATLE ÈTICAMENT.

En el seu primer mandat, en Tito fou un batle amb qui es van realitzar molts projectes pel poble; per exemple, es van arreglar les goteres de Xibit i de la sala polivalent de l'escola, es va començar l'ampliació del cementiri, es va fer un local d'assaig per la Banda de Música, es va habilitar per visites el túnel de la Guerra Civil... a més de reduir el deute de l'ajuntament que el PP havia deixat pels núvols.

Però en Tito dels primers anys i en Tito d'aquest segon mandat són com el dia i la nit. Amb la majoria política més gran de la història de l'agrupació socialista des Migjorn, en Tito va decidir acomodar-se en el poder, va donar per feta la seva feina, i va canviar radicalment: tot açò ha afectat molt negativament la seva implicació com a Batle... a més, s'ha despreocupat de fer les coses èticament bé.

Problema nombre 1: En Tito, els darrers dos anys, ha estat un mal treballador.

El problema d'en Tito no són les seves qüestions personals, aquelles que alimenten el xafardeig. El problema d'en Tito és que algunes de les seves qüestions personals han afectat el seu rendiment com a Batle. Ell mateix ho ha confessat diverses vegades (en l'assemblea local del PSOE, en una entrevista a IB3, etc): explicava, com si fos la cosa més natural del món, que durant mesos ha estat funcionant al 50%; evidentment, açò no és natural. A més, no va renunciar a la meitat del seu sou. El seu sou ha seguit invariable, al 100%. FACI EL QUE FACI,

CADA DIA 30 ELL PASSA A COBRAR!

La seva manca de dedicació ha paralitzat l'ajuntament des Migjorn. Tot i tenir els vents a favor (govern pel canvi a les Illes Balears, pacte de les forces d'esquerra al Consell de Menorca), en Tito ha estat UN TAP per la gestió dels projectes pel poble. Encara que tot ens era favorable, la seva deixadesa ha bloquejat molts projectes interessants i necessaris pel poble; a més, ha deixat d'atendre les necessitats dels veïns; ha faltat a reunions; no ha respost telefonades molt importants; ha deixat "en vist" molts missatges que li enviaven veïnes i veïns per demanar la seva ajuda...

És clar que nosaltres en sabem molts, però un exemple notori és el cas d'Endesa: Es Migjorn pateix, des de fa anys, repetits talls d'electricitat, un problema que s'ha de solucionar conjuntament amb Endesa. Idò, una persona amb responsabilitat i poder per arreglar el tema va acabar telefonant un dels regidors -perquè feia 2 mesos que telefonava en Tito sense èxit- demanant si és que ja no volíem solucionar el tema del flux elèctric pes Migjorn. Que en Tito hagi perdut les llums, no ha de provocar que tot el poble es quedi sense llum!

Així, en Tito, durant aquests dos anys, "ha passat" de telefonades d'alts càrrecs -consellers del Govern i del Consell- que podien ajudar el poble, "ha passat" solemnement dels veïns des Migjorn Gran i "ha passat" completament dels seus companys de feina: els primers mesos del mandat no va 'acompanyar' els nous regidors elegits pel poble el 2015, per fer més fàcil la seva incorporació al món de les institucions; no els va liderar ni coordinar -com era el seu deure- i, després d'unes quantes mentides, en va acabar perdent la confiança en ell dipositada; no d'un ni de de dos, sinó de TOTS CINC.

En conclusió, l'Ajuntament des Migjorn ha perdut 2 anys perquè en Tito ha estat un molt mal professional. TOT I AIXÍ, HA COBRAT EL SOU COMPLET DE BATLE TOTS ELS MESOS D'AQUESTS 2 ANYS.

Problema nombre 2: En Tito ha tingut comportaments molt poc exemplars; ha estat un mal Batle, un mal model ètic; s'ha comportat com un cacic.

Entre altres exemples (expedient de disciplina urbanística a una finca en sòl rústic, on hi va habilitar un habitatge), ell va deixar caducar l'expedient urbanístic de ca seva, un expedient que tenia obert i que li hagués pogut suposar una multa per una obra il·legal. Intencionadament, ell va aprofitar el seu poder com a Batle perquè aquesta multa caduqués. A més, a un requeriment per corregir aquesta forma d'actuar dels companys socialistes de Menorca amb altes responsabilitats tant al partit com a les institucions, no en va fer cap cas.

UNA VEGADA MÉS, "VA PASSAR"!

En canvi, altres veïnes i veïns del poble han hagut de pagar les multes dels seus expedients, mentre veien com el seu Batle emprava la seva influència dins l'Administració per esquivar les sancions reglamentàriament previstes i no pagar.

La justícia ha de ser igual per tothom; però as Migjorn, amb en Tito, la justícia no ha estat igual per tothom! Almanco, no per ell!

EN DEFINITIVA, NO VOLEM UN BATLE QUE APROFITI EL SEU CÀRREC PER FER AQUESTS 'XANXULLOS', TÍPICS D'UN CACIC.

D'aquests dos problemes ja n'hem xerrat abans. La manca de dedicació d'en Tito ha suposat una paràlisi total a l'Ajuntament des Migjorn. Açò i els problemes de mal comportament ètic del Batle (més fort encara, si cal) van provocar que deixéssim de confiar en qui havia de ser el nostre líder, el dinamitzador i impulsor de l'acció del govern local.

Com que a nosaltres ens ha elegit la gent per dur a terme uns projectes pel poble, i com que NO cobram un sou per fer realitat aquests projectes, el febrer vam decidir intentar desfer-nos del TAP -obstacle insalvable- que era en Tito; i aprofitar els dos anys que ens quedaven de mandat municipal per fer feina pel poble. Per açò, li vam pregar que renunciés al càrrec i facilitàs el relleu dins el Grup socialista, cosa que no acceptà; per tant, després vam demanar al PSOE que l'expulsés; FINALMENT, EL TEMPS ENS HAN DONAT LA RAÓ: A PARTIR D'ARA, JA NO SERÀ UN BATLE SOCIALISTA, SINÓ UN BATLE DEL GRUP "NO ADSCRIT".

Llavonces, per què tres de nosaltres ara dimitim?

És molt probable que, ara que en Tito ha estat expulsat, costi entendre la segona notícia d'avui: la dimissió de tres dels regidors del grup municipal socialista.

El febrer ens plantejàvem presentar una moció de censura i, així, governar nosaltres de forma eficaç, amb majoria de cinc membres; com és que ara dimitim, idò?

Què ha canviat del febrer al juliol? Molt senzill: que als dos problemes d'en Tito explicats més amunt, se n'hi ha afegit un tercer en els darrers mesos.

A part de ser un mal treballador i un mal exemple ètic, AMB AQUESTA CRISI EN TITO HA DEMOSTRAT SER UNA MALA PERSONA, UN MENTIDER COMPULSIU I UN IRRESPONSABLE TOTAL.

Problema nombre 3: en Tito no assumeix responsabilitats i és mala persona.

Portem des de juliol de 2016 demanant-li, per favor, més implicació; i des de febrer de 2017 enfrontats amb ell per la seva actitud passota. Tot i així, ell no ha assumit cap responsabilitat; s'ha atrinxerat a la seva cadira (i corresponent sou-de-batle) i ha escampat pel poble insults i difamacions contra nosaltres.

Ell ha aguantat, ha dominat el joc de les mentides i ha negat tota responsabilitat, com si la resta fóssim beneits que no veim les coses. Si ell no ha fet res malament, com és que tots els companys que hem fet feina amb ell dia a dia ens hi hem enfrontat? Si tothom t'està dient que una cosa és blanca, per què tu segueixes dient que és negra? No creus que potser qui està equivocat ets tu?... EN TITO PATEIX AQUEST SÍNDROME!

Aquesta actitud seva, les seves mentides i la seva falta de respecte -més la d'algunes persones familiarment properes- ha acabat cremant personalment a alguns de nosaltres, ha aconseguit desgastar-nos les ganes que teníem de fer feina pel poble. És per açò que tres companys presentam la dimissió, perquè no ho suportam més. Ara és el torn d'altres persones que es van presentar en la nostra llista a les passades eleccions; segurament, prest comprovaran que no és el mateix parlar cinc minuts al carrer per donar ànims al batle, que fer-hi feina dia rere dia en un tema seriós com és la gestió d'un municipi! Si no, al temps. Esperam que en Tito, després de mentir-nos durant aquests dos anys, reaccioni i comenci a treballar de valent com a Batle; DESITJAM AL NOU EQUIP QUE ES FORMI, QUE NO HAGI DE VIURE L'AGONIA QUE HEM PATIT NOSALTRES.

El nostre Grup Municipal queda molt minvat; però serà un grup digne que no és a l'ajuntament per arreglar les seves coses particulars, sinó per treballar en favor del poble. A partir d'ara, des de l'oposició, seguirem la nostra feina i dedicació en favor dels vesins. La nostra actitud no serà obstructiva, sinó constructiva; el que desitjam veure és un nou equip (El Grup No Adscrit) que intenta fer durant els dos anys restants, LA FEINA CORRESPONENT A TRES, RECUPERANT AIXÍ AQUEST ANY PERDUT! Ànims, idò!

Desitjam presenciar en primera línia la conversió d'un Batle vessut, cacic i mentider en un batle treballador, que va amb la veritat per endavant, que lidera el nou equip i que es preocupa pel benestar general de les persones del municipi; NO DELS SEUS AFERS PERSONALS O DEL SEU FUTUR PROFESSIONAL.

Grup Municipal i Assemblea Local del PSOE-Migjorn