TW

Arran de la resposta parlamentària que la consellera de Sanitat ha donat sobre el retard en la realització del TAC a la nostra esposa i mare, després de 85 dies d’haver-lo sol·licitat per dues vegades l’especialista, ens veiem en la necessitat de puntualitzar el que segueix:

1.- Sembla lògic que qui decideixi si la prova radiològica és preferent o no sigui l’especialista que està tractant al pacient i no els responsables del servei destinatari que ni tan sols coneixen al malalt.

2.- Vostè no diu tota la veritat quan assegura que la mort de la nostra esposa i mare es va produir mentre es tramitava la nostra queixa. La vam presentar per escrit el 8 de juliol.

3.- Torna a mentir quan afirma que per aquesta raó es va decidir donar una resposta a la família en una reunió presencial amb el gerent de l’hospital el dia 26 d’agost. Vostè sap que això no és veritat. Tant la trucada telefònica de l’oncòloga a casa com la reunió amb el gerent es van produir després de la defunció de la nostra esposa i mare (5 d’agost) i com a resposta de l’hospital a les informacions que acabaven de sortir en la premsa, que és el que en realitat els posa nerviosos a vostès. Ens hagueren donat tantes explicacions si la premsa no se n’hagués fet ressò?

4.- Si tot el procediment va ser tan correcte com vostè vol fer-nos creure, per què es va produir la telefonada de la doctora i la del director per a entrevistar-se amb la família? Sempre telefonen als familiars dels pacients que moren a l’hospital? Sempre es reuneix el director-gerent amb ells per a donar-los explicacions?

5.- Tant els costa acceptar que el sistema no és perfecte i que de tant en tant es produeixen errors? Baixin del pedestal, abandonin l’arrogància que els enlluerna    i deixin de mentir. Els ciutadans no ens mereixem que una cosa tan essencial com la Sanitat estigui en mans de polítics i gestors que ens menteixen.

6.- Finalment, voldríem viure el dol amb la pau i serenitat que tant necessitem després del dolorós esdeveniment.