TW

Dia 4 de febrer vaig llegir una carta de l’oposició de dalt La Sala, on recriminaven a l’equip de govern la manca de seguretat a s’Esplanada, la manca de llum a diverses parts de la ciutat, i altres qüestions... No feien menció, però, de la brutícia que traspuen els carrers de la ciutat. D’açò en voldria parlar!

Ja sé que els primers responsables de la brutícia d’una ciutat en són els ciutadans. Millor dit: alguns ciutadans. Uns quants. Però l’equip de govern n’ha de respondre. Desgraciadament, som molts els que creiem que no ho fa.

El problema de la brutor dels carrers de Maó es pot desglossar en tres fenòmens: pintades a les parets, als portals i als senyals de circulació; deposició de deixalles a llocs no pertinents; i sobreabundància d´excrements canins per places i carrers. Cap d’aquestes tres plagues s’hauria de tolerar.

Arran d’unes pintades al meu carrer, ingenu de mi, vaig passar per les oficines de La Sala per a demanar (havia sentit a dir!) un servei de neteja municipal per a esborrar-les. Després de consultar-ho, la funcionària em va dir que no n’hi havia: salvi’s qui pugui. A les parets del pàrquing de s’Esplanada, o al carrer del Pi, que connecta Esplanada amb Rovellada, hi ha pintades de fa quatre o cinc anys...

La deposició d’estris al mig del carrer s’ha convertit en una pràctica habitual, i no diguem les cosetes dels cans. O en direm mascotes? Per paga, els habitants de la ciutat hem de suportar cada matí aquests vehicles de neteja (les CityCats), que fan un enrenou que no hi ha qui l’aguanti, amunt i avall, per a deixar els carrers no gaire més nets que abans, perquè no cobreixen les voravies, ni les papereres, ni el trastam dipositat al costat dels contenidors.

En resum, i perdonin per l’atreviment, però crec que seria una bona feina de l’oposició municipal denunciar l’ascendència de la brutor a Maó, censurar la incúria de batlle i regidors, i proposar públicament noves mesures per a combatre-la. S’hauria de poder modificar el Reglament municipal per a prevenir les males pràctiques. S’haurien de poder identificar, perseguir, detenir i multar els bruts infractors. S’haurien de pujar considerablement la quantitat d’euros de les multes.

O altres mesures. Però no fer com si no passés res. Primer és la netedat, després les ideologies.