TW

Ens trobem a les portes de l’aprovació definitiva del PTI de Menorca, però per als propietaris dels hortals a Menorca encara hi queda un llarg recorregut legal.

La revisió del PTI segueix contemplant les mateixes delimitacions de nuclis rurals que l’encara vigent PTI del 2003, deixant fora de tota possibilitat legal els hortals que es troben fora de les conegudes delimitacions.

Com a associació d’hortals que coneixem a fons la problemàtica dels horts, no estem d’acord amb la restrictiva visió política que exclou uns quants horts deixant-los en un abandonament legal inexcusable; no s’entén que si realment la terra és un tema que vertebra el nostre territori, no es regulin com a nuclis rurals tots els existents a Menorca en el moment actual. No és admissible.

Tampoc no en sabem res dels plans de l’Administració per a la transició energètica de la nostra illa: no entenem que la problemàtica ecològica no importi a un equip de govern que se suposa que fomenta la sostenibilitat de l’illa. És incoherent i irresponsable.

La visió política de qui ens governa no s’adapta a la realitat existent i està totalment desfasada.

No podem consentir que sempre se’ns tracti com a delinqüents quan a finals dels anys 60 els ajuntaments de Menorca van ser d’alguna manera còmplices d’unes vendes il·legals les conseqüències de les quals seguim arrossegant tots els propietaris en l’actualitat.

No podem consentir veure com el Consorci amenaça amb expedients de demolició als propietaris d’horts amb la connivència de tots els ajuntaments de Menorca. Ja n’hi ha prou!

Tot el que feu ara ho havíeu d’haver fet a finals dels anys 60. Ara l’únic que aconseguiu és un menyspreu total per part dels propietaris a la vostra feina. Heu trepitjat totes les línies vermelles.

Es reflecteix una ràbia no satisfeta de tants anys de permissivitat.

Es reflecteix l’interès a treure diners a una gent que estima la seva terra.

Ara ja no sabeu com aturar-ho: se us ha anat de les mans. Exigim la deguda atenció a tots els hortals i una regulació responsable per adaptar l’actual model a un que sigui sostenible. Els nostres fills i nets s’ho mereixen.