Sa capadeta

Déu, en els autobusos

Valorar:

Gerard Quevedo
Des de fa ja uns quants dies, alguns autobusos de Barcelona duen, a les seves carrosseries, uns missatges publicitaris de la Federació d'Ateus de Catalunya que diuen "Probablement Déu no existeix. Estigues tranquil i gaudeix de la vida". Jo sempre he pensat que els qui no creuen no s'han de pronunciar en públic sobre la fe dels creients i, al contrari, l'han de respectar, com tota persona ha de fer amb les opinions dels altres. Perquè, en cas contrari, i en un tema tan delicat com aquest, es pot arribar a ferir moltes sensibilitats. Aquest esdeveniment m'ha recordat el meu primer viatge a Menorca, quan jo només tenia quinze anys. Una persona molt major, amiga de la meva tia, em va contar com, en plena guerra civil, ella es desplaçava des Castell a Maó en autobús i duia una hòstia consagrada amagada entre la seva roba interior. Quan, dins el vehicle, algú cridava "Déu no existeix!", ella, en silenci, pensava "i jo el duc aquí, dins meu!". Arribarà -me deman- el dia en què els creients hauran de tornar a amagar la seva fe, calladament, dins els autobusos, com feia l'amiga de la meva tia?

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

De momento no hay comentarios.