TW
0

Ara farà un any, en aquest mateix espai, servidor va publicar unes recomanacions literàries per Sant Jordi. No eren generals ni universals, i ni molt menys objectives. No sé si van agradar o no als lectors, però com que aquesta columna a vegades es converteix en un espai per desofegar-nos de –a vegades– la dura actualitat, repetiré.

Començaré amb un lector de Madrid, que té nom de Rei Mag i treballa de jutge... de moment. Li aconsello la lectura del darrer de Pérez Reverte "El asedio".

Qui també viu ara mateix a Madrid és un senyor que recentment ha hagut d'afrontar una despesa de tres milions d'euros, i que per tant, suposo que tindrà doblers per a comprar algun llibre en aquest Sant Jordi. El meu suggeriment per a ell és "El secreto".

Més a prop, a Mallorca, viu una senyora que ha viscut un trasbals a la seva vida. Ha passat de ser la princesa parlamentària a ser "La Reina al palau dels corrents d'aire".
I a Menorca mateix, a la banda de Ponent, faig una especial recomanació d'un dels premis Contarella, "El rei del silenci", a un exbatle de qui, ja 14 mesos després, encara esperen una explicació.

I a tots vostès, que no surten a aquesta llista, els recomano la lectura. Sigui quina sigui, però llegeixin. Els servirà per a refugiar-se en una ficció que la realitat quasi sempre supera.