TW
0

Si vostè xerra neerlandès pot comprar aquesta casa; si no, no!" Aquest és l'eslògan de diverses promotores immobiliàries belgues, que reconeixen que només accepten vendre els seus habitatges (només!) a la població flamenca, quedant-ne exclosos tots els ciutadans de parla francesa.

I és que resulta que a tres municipis dels voltants de Brussel·les, una de les capitals administratives de la Unió Europea, els seus alcaldes han pactat amb els promotors de la zona que es restringeixi la venda de cases per tal que no hi tenguin accés els belgues que tenguin el francès com a primera llengua. Diuen ells que "Flandes és per als flamencs", lamentant-se així que el 85 per cent dels habitants de Brussel·les siguin de parla francesa, un fet que per a ells és com una "invasió".

En quin món vivim? Fets com aquests em recorden les polítiques d'extermini en l'època nazi, carregades de racisme i fòbies. Europa s'hauria de pronunciar, condemnar i penalitzar aquells polítics que empenyen la societat cap a un conflicte entre cultures. Qui té dret a decidir on viu cadascú? Quina pena!