TW
0

Ahir va començar el període de votacions populars que han de decidir quina obra guanya la primera edició del concurs de pintura Ciutat d'Alaior. És cert que només poden votar els empadronats a Alaior, però si són d'un altre municipi els assegur que els agradarà la visita a la mostra. Són moltes les obres que valen la pena de veure.

Tanmateix, no és d'aquesta experiència participativa que vull parlar avui, sinó d'una altra que va prenint forma. Després de dos tallers de participació ja es va acordar quines havien de ser les preguntes que formularíem a la població per a decidir què fem amb l'edifici que actualment ocupa el centre de salut des Banyer, quan entri en funcionament el nou centre de salut i l'immoble torni a la titularitat i ús del municipi. Es tracta d'una gran infrastructura, un edifici nou, ben conservat, d'uns 800 metres quadrats en dues plantes.

És un edifici molt ben situar, arran del Pati de sa Lluna i de la zona esportiva que és també una gran zona de convivència ciutadana. És cert que encara falten uns anys per a què l'Ajuntament recuperi aquest edifici, els més optimistes parlen de dos, els més pessimistes parlen de cinc. Quan haguem mesurat sabrem quantes n'hem comptades.

És cert que durant aquests tres anys, des de l'Ajuntament d'Alaior hem regularitzat el tema del vot popular per a comprar llibres de la biblioteca, per a programar el cine comercial, per a elegir pintures i escultures, també per qüestions de més envergadura com ha estat el projecte de la Plaça Nova, però ara ens trobem possiblement davant la consulta més important. En els tallers de participació es van acordar les tres opcions que es donaran, de les quals el qui voti en podrà elegir una, i es va decidir que la consulta es faci durant la primera quinzena de juny, d'aquí a un mes, aproximadament.

Ara es tractarà d'explicar ben explicades les diverses opcions, afavorir que hi hagi prou informació, fomentar la participació de la gent. Més allà del resultat, l'aposta es fer créixer la participació per a viure experiències d'aprofundiment democràtic. En aquest camí estem.