TW
0

Ahir vaig llegir en«Es Diari»una notícia sensacional. D'aquelles que fan història i que marcaran el futur de Menorca. Una senyora que es diu Teresa Palmer i que es veu que és la delegadadel Gobierno en las islas Baleares, va passar el dia a Madrid-Madrí-Madriz i va berenar amb el ministre Montoro.

Però no us penseu que la cosa s'acaba aquí, tot i ser prou important i digna com per aparèixer en el No-Do quan l'actual govern mos el torni a embardar. Cosa que cada dia sembla més a prop, a la vista de tanta reculada mental.

No, la senyora Palmer no es va limitar a visitar la capital capital per berenar amb aquest ministre que fa de trilero amb les comunitats autònomes. També va visitar els ministeris d'Intrerior i de Foment. I en aquest darrer ministeri, on hem de suposar que no va tornar a berenar, va mantenir una entrevista amb gent important, com és ara el gabinete de la Secretaría General de Transportes, cazi na! I és que n'hi ha tants de càrrecs a la capital! I tots han de viure.

I amb el gabinete davant d'ella, i se suposa que amb molta energia perquè ja havia berenat, va demanar la convocatòria del -atenció- «Comitè de Coordinació Aeroportuària de la Comunitat de les Illes Balears». I és que hi ha tants d'organismes a la capital! I tots han de viure.

No perdeu de vista les bones intencions de la senyora Palmer. Si va demanar la reunió d'aquest Comitè, no és per poder tornar a berenar, no. És perquè abordi, segons diu ella, propostes i solucions sobre els problemes de connectivitat que afecten a la comunitat balear i especialment a Menorca.

Què ho veis si ho tenim bé i no ho sabíem? Hi ha un comitè que es convoca des de Madrid-Madrí-Madriz que pot resoldre el desastre de les comunicacions de Menorca! Aquí tants d'anys perdent el temps amb escrits, reivindicacions, plataformes i tota casta d'invents. I a la capital tenen un comitè que ho pot resoldre!

I quan dic que ho pot resoldre, no és per cinisme ni per frivolitat. És perquè la senyora Palmer en persona ho diu en el seu comunicat oficial: que ha trobat una total col·laboració para que estos puntos puedan desbloquearse a la mayor brevedad possible.

Idò ja està. Tants anys patint, tantes indústries desaparegudes, tants de turistes extraviats, tants de mals viatges de malalts i d'estudiants, tant de doblers tirats, i resulta que a la capital capital poden convocar un comitè que mos pot resoldre el transport a la mayor brevedad posible.

Ara entenc coses que no comprenia. I ara sé que som un macatol·lo incapaç de valorar la lucidesa i l'eficàcia d'aquesta Espanya a què Déu o el diable mos han condemnat. Els grans problemes no fan per a càrrecs electes com els del govern balear o el consell de Menorca. Per açò ja tenim la senyora Palmer, a qui ningú no ha votat però que és la delegada del gobierno español!

I ara entenc coses com que el senyor president pugui perdre un dia de feina per venir a Menorca a anunciar que l'hospital disposarà d'un servei d'oncologia radioteràpica, però no ara, sinó d'aquí a dos anys, que és quan ell es pensa tornar a presentar a les eleccions. Si no fos per respecte als malalts afectats, en podríem rallar estona, d'aquesta visita.

I també entenc que el Consell de Menorca perdi el temps dissenyant rotondes absurdes que només interessen a les constructores peninsulars que puguin guanyar el concurs. Ara ja ho he entès, tenen poca feina perquè per a les coses importants el Gobierno ja mos ha assignat a la senyora Palmer.