TW

No tinc res a dir dels informes que sobre la millora de la carretera general entre Maó-Alaior han emès dos tècnics, l'autor del projecte i un altre proclamat independent. I això no vol dir que estigui d'acord amb el que exposen, senzillament és que no sé que dir. Em parlen de l'amplada dels carrils d'acceleració i del pendent de les rasants, i em quedo com amb la factura de la llum. No entenc res de res.

Els informes són un eina magnífica per al governant precisament per això, perquè a la majoria dels usuarios de telèfon mòbil ens fan el mateix efecte que les cançons dels Héroes del Silencio, que sonen bé però no hi ha manera humana de saber sobre què dimonis parlen.

Noticias relacionadas

A més, em dóna la sensació que tots els informes que s'encomanen donen la raó a qui paga el treball. Al manco això passa amb tots aquells que surten a la llum. Per això, no només no els entenc, sino que no me n'acabo de refiar, encara que portin l'elegant cognom «independent».

En el tema de la carretera i les rotondes, no ha sorprès a ningú que els dos informes encarregats pel Consell donessin la raó al Consell, posant els ostentosos scalextric per davant de les propostes d'una plataforma ciutadana voluntariosa i preocupada, que representa molta gent que pensa que la solució adoptada no guarda proporció amb la magnitud del problema.

Els técnics sobren en el debat. La decisió de les rotondes és política. Legítima perquè qui governa no se n'ha amagat mai, però política. Es pot fer això, com es pot fer una cosa de manco ciment, no fer res de res o pintar l'asfalt de color rosa. Fins i tot es pot escometre el desdoblament. Era l'opció de molts afiliats del PP que ha frenat la manca de diners, una opció que ben segur hagués tingut uns bons informes tècnics a favor, fins i tot per davant de aquestes rotondes que ara els donen com a premi de consolació.