TW

Maria A. Fornés, vicerectora de cultura, projecció social i seus universitàries de la UIB, en una entrevista a Menorca (12/4/14) assegura que «la UIB està molt ben valorada, amb uns nivells acadèmics molt positius». Cert, no ho pos en dubte. Però veig que el govern de les illes Balears la valora menys que pixat de ca, perquè, incomplint reiteradament l'Estatut d'Autonomia, segons el qual la institució oficial consultiva per a tot el que es refereix a la llengua catalana serà la UIB, no en fa cas, si és que mai la consulta.

Noticias relacionadas

Josemon Bauzá i els seus deuen interpretar aquest «serà» (la UIB) com allò que encara no és (si fos per ells, aquest futur mai no seria) i no com el que dins una llei significa: un manament. Així el «no mataràs» o «no aixecaràs falsos testimonis ni mentiràs».
Com qui sent ploure, no escolten el que en matèria de llengua diu l'única entitat científica de les illes Balears reconeguda oficialment i ofeguen amb traïdoria la nostra llengua pròpia. Ara, ignorant la tradició secular del registre formal de les Illes, obligaran els periodistes d'IB3 a «salar» la seua locució. «Els trepitges» no són conservadors, sinó bàrbars. Mal trepitjassin vidres peus descalços!