TW

Sempre vaig estimar la feina de la Sindicatura de Comptes, la respectuosa fiscalització externa de l'activitat econòmica, financera i comptable del sector públic. Des del sentir ciutadà, ja no ens sobte res, ni les frases que deixa escrit l'informe de la gestió del IB Salut 2012, tals com «manca de qualsevol control intern» o «procediments que suposen un incompliment -sistemàtic i general- de la Llei de contractes del sector públic». Aquell any, els hospitals de Son Espases i Mateu Orfila van registrar factures que «no són formalment i aritmèticament correctes» o bé «l'absència de contractes». Sembla que es van comprar, sense tramitar cap expedient de contractació, medicaments, mitjans aliens, material fungible i serveis d'equipament.

Noticias relacionadas

El poble que es desfà per complir amb els impostos municipals, que rendeix la cita anual amb Hisenda i que ho fa sense trampes, rebutja sentències tals com «a causa de l'efecte molt significatiu de les limitacions descrites a l'abast de l'auditoria, l'SCIB no pot expressar una opinió sobre els comptes anuals». La institució, dona per conclosa la seva feina amb l'entrega de l'expedient al Parlament Balear.

Ara, a la moda de complements per regenerar la política, estaria bé que qualcú proposi que si la Sindicatura detecta un possible malbaratament de doblers públics, irregularitats flagrants, pogués actuar d'ofici i posar els fets en coneixement dels jutges. Quotidianament, en diem «un nou disseny».